Pentru ei, toată pasiunea noastră
kitten code animated
albastru/gri pisica dormind

Aranjamente de dormit pentru prima noapte acasă a unui pui de pisică

5 minute de citit

Iată câteva lucruri de știut și ce poți face pentru a-ți ajuta noul pui de pisică să doarmă liniștit în prima noapte.

Primirea unui nou pui de pisică acasă poate fi tulburătoare atât pentru stăpâni, cât și pentru felinele implicate. În timp ce noi ne întrebăm ce dulap este cel mai bun pentru a păstra mâncarea pentru pisici și ce cabinet veterinar local să alegem, puiul de pisică are de rezolvat o serie de probleme diferite. Sunt oameni noi de întâlnit și noi priveliști și mirosuri peste tot. Noua lor casă nu seamănă deloc cu cea în care locuiau până nu cu mult timp în urmă și nu se văd nici mama, nici colegii lor. Pe scurt, totul este diferit și puțin înfricoșător.

Apoi, tocmai când se acomodează, se lasă noaptea și sunt lăsați să doarmă singuri în această casă nouă și ciudată.

Prima noapte acasă a unui pui de pisică poate fi o provocare, dar există o mulțime de lucruri pe care stăpânul le poate face pentru a-și ajuta micul ghem de blană să se instaleze rapid.

Cat de mult dorm puii de pisică?

Deși este adevărat că pisicuțelor le place să moțăie și pot dormi până la 18-20 de ore pe zi, lucrul acesta nu se întâmplă întotdeauna atunci când dorm și oamenii.

Pisicile sunt în general active în zori și amurg. La aceasta se adaugă mediul necunoscut la care trebuie să se adapteze un nou pui de pisică în primele nopți și, astfel, vei avea parte de câteva nopți mai lungi decât de obicei. Cu toate acestea, somnul este esențial pentru dezvoltarea puiului tău de pisică, motiv pentru care este important să-i lași acest timp liber liniștit la începutul vieții de pisică pentru a te asigura că crește sănătos și fericit.

Unde ar trebui să doarmă puiul meu de pisică?

O mare parte din procesul de a face un pui de pisică să doarmă depinde de cât de bine se potrivesc aranjamentele de dormit cu nevoile sale. Puii de pisică vor căuta căldură și confort atunci când vor să doarmă. Aceasta înseamnă că cel mai bun loc pentru ca un pisoi să doarmă este un loc sigur, ferit de curent și suficient de cald.

Pot să-mi las pui de pisică singur cat timp eu dorm?

Dacă nu vrei să ai pisoiul în cameră, îl poți lăsa singur în timp ce dormi – oferă-i un loc moale, cald și sigur pentru odihnă și ar trebui să fie fericit. Dacă alegi să faci asta, închide ușa pentru a preveni orice accidente în timpul somnului.

Cum să amenajezi un pat pentru pui de pisică

  • Alege un pat pentru pisoi care este confortabil și are părți înalte pentru a-și păstra jucăriile aproape. Nu uita să adaugi o mulțime de pături moi pentru un somn minunat.
  • Asigură-te că litiera și bolurile pentru apă și mâncare nu sunt prea departe, în cazul în care pisoiul tău are nevoie de ele în timpul nopții.
  • Un suport de zgâriat în apropiere îți va apropia noul prieten felin. Pisicuța ta se va putea întinde și va putea zgâria după pofta inimii de îndată ce este gata să înceapă noua zi. Ce fericire!
  • Îndepărtați cablurile electrice. Unele pisici adoră să muște lucruri pe care nu ar trebui să le muște, mai ales când sunt pui. Pentru a-i ține în siguranță, este cel mai bine să eliminați obiectele electrice.
  • Depozitați obiectele fragile. Pisicuțele adoră să lovească lucrurile (intenționat sau nu!), așa că este mai bine să le depozitați pentru a evita rănirea lor.
  • Plantele dvs. trebuie să fie îndepărtate, deoarece pisicuțele pot urca pe ele! Pentru a le ține în siguranță, mutați plantele în primele nopți până când sunt instruiți să nu mai urce.
  • Închideți ușa și asigurați-vă că ferestrele sunt închise corespunzător pentru siguranța lor.

Ar trebui să las lumina aprinsă sau stinsă când pisoiul meu doarme?

Pisicile pot vedea în lumină foarte slabă, deci este probabil ca chiar și cu luminile stinse să poată să se miște fără efort. Cu toate acestea, poate dura puțin timp până când se vor obișnui cu noul lor mediu, așa că este o idee bună să lăsați o lumină de noapte redusă pentru a facilita lucrurile la început.

Ar trebui să-mi las pisoiul să doarmă în patul meu?

Poate dorești să aștepți puțin înainte de a-ți împărți patul cu noul pui de pisică. Este nevoie de timp pentru ca puii de pisică să fie dresați la litieră, așa că dacă dorești să îți păstrezi cearșafurile în stare perfectă, cel mai bine este să investești într-un pat separat pentru pisoi. Dacă este foarte tânăr, ar putea chiar să aibă dificultăți în a se da jos din patul tău fără a se răni. În plus, pisoiul tău ar putea prefera chiar să aibă propriul spațiu în care să se întindă după bunul plac.

Mulți stăpâni le permit pisicilor să doarmă în patul lor, dar este important să îi oferi pisoiului propriul spațiu pentru a-și petrece noaptea.

Cum să faci un pui de pisică să doarmă noaptea

1. Joacă-te și fă mișcare

Un pisoi epuizat are mai multe șanse să doarmă noaptea. Programează o sesiune de joacă aproape de ultimul lor pui de somn al zilei, astfel încât să-și poată epuiza toată energia suplimentară înainte de a merge la culcare.

2. Schimbă-i ora mesei

Uneori, chiar și servirea unei mese târzii poate fi de ajutor, deoarece pisicuțele se culcă adesea pentru a lăsa digestia să-și facă treaba. Dar fii atent la numărul de calorii înainte de a introduce o masă suplimentară sau una mai bogată.

3. Introdu obiecte familiare

A avea ceva care miroase familiar poate fi un pas uriaș spre a face un pui de pisică să adoarmă noaptea. Adesea, adăposturile sunt bucuroase să îți dea păturica lor preferată atunci când adopți un pui de pisică, pentru ca acesta să poată păstra o bucată din vechea lor casă în timp ce se adaptează la noua viață. Oferă-i timp și răbdare și, în curând, noul tău ghem de blană va moțăi de unul singur.