Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pro Plan logo
Probiotice caini

Probiotice câini: ce sunt și când să le administrezi

3 minute de citit
Pro Plan logo
Sponsorizat de Pro Plan

Microbii sănătoși din sistemul digestiv al câinelui tău au multe sarcini importante de îndeplinit, inclusiv absorbția și producerea de nutrienți și prevenirea bolilor prin susținerea sistemului imunitar. Stresul, schimbările alimentare sau utilizarea de antibiotice pot perturba echilibrul florei intestinale și pot duce la probleme de sănătate, inclusiv tulburări digestive. Aici intervin în mod util probioticele pentru câini. Află mai multe despre acestea, descoperă când sunt de obicei utilizate și află care sunt cele mai bune probiotice pentru câini.

 

Ce sunt probioticele pentru câini? 

În intestinul câinelui tău există miliarde de microorganisme „sănătoase” care au funcții importante în digestia alimentelor, producția de vitamine și menținerea unui sistem imunitar puternic. 

Dar uneori echilibrul microorganismelor este perturbat, iar bacteriile dăunătoare se înmulțesc în detrimentul acestor microorganisme bune. Probioticele pentru câini sunt microorganisme vii care pot restabili un echilibru sănătos al microflorei intestinale.

 

Când trebuie să îi oferi câinelui tău probiotice? 

Semnele de dezechilibru în tractul digestiv și în tractul gastrointestinal la câini includ probleme, cum ar fi scaunele moi (diaree) sau momente de flatulență. Haosul microbian și absența probioticelor în viața câinelui tău pot fi provocate de o gamă întreagă de factori diferiți:

  • Transformări rapide în dieta lui
  • Anxietatea de separare
  • Tratamentul cu antibiotice
  • Experiențe stresante, cum ar fi mutarea într-o casă nouă

Acestea sunt doar câteva dintre motivele principale pentru care în calitate de stăpân de câine ar trebui să te gândești serios la o cură sau un boost de probiotice pentru patrupedul tău iubitor. Dar, înainte să începi să să i le administrezi în bolul său cu mâncare, e foarte important să consulți medicul veterinar. 
Există o mulțime de produse probiotice și nu toate sunt de calitate sau susținute de dovezi științifice, dar veterinarul tău poate să îți ofere cea mai bună recomandare pentru câinele tău.

 

Care sunt cele mai bune probiotice pentru câini? 

Dacă medicul veterinar consideră că probioticele vor fi benefice pentru sistemul imunitar și sănătatea câinelui tău, există diferite opțiuni disponibile pe care i le poate recomanda și adăuga dietei în funcție de nevoile specifice ale câinelui. 

Probioticele pentru câini sunt disponibile în diferite formule: Tablete Mâncare Spray alimentar Pudră, cum ar fi Purina PRO PLAN FORTIFLORA pentru câini din gama Purina Pro Plan Veterinary Diets pentru câini.

Este important să urmezi instrucțiunile produsului, precum și recomandările medicului veterinar cu privire la cantități și frecvența administrării probioticelor pentru câinele tău.

 

Probiotic pentru câini Purina PRO PLAN FORTIFLORA câini


Dacă dorești o modalitate convenabilă de a oferi câinelui tău probiotice, Purina PRO PLAN FORTIFLORA pentru câini vine sub formă de pliculețe de pudră care pot fi presărate ușor pe mâncarea câinelui o dată pe zi. Acest supliment alimentar a fost conceput atât pentru câinii adulți, cât și pentru puii de câine pentru a ajuta la menținerea sănătății intestinale și a echilibrului microflorei.

O echipă de oameni de știință din Nestlé și Purina, în colaborare cu parteneri industriali, laboratoare academice și veterinari distinși, au realizat o serie de studii care au condus la dezvoltarea acestui produs, Purina® Pro Plan® FortiFlora®, care conține probioticul lactic Enterococcus faecium sf68 – o tulpină probiotică aprobată exclusiv pentru Purina.

Studiile de testare a E. faecium SF68® pe animalele de companie au confirmat siguranța sa la câini, supraviețuirea sa în intestin și eficacitatea sa în gestionarea scaunelor. De asemenea, s-a dovedit că acest supliment alimentar probiotic susține sănătatea și echilibrul intestinal pentru un sistem imunitar puternic.

În cazul oricărui probiotic pentru câine, asigură-te că întrebi medicul veterinar înainte de a adăuga suplimentul sau această hrană complementară la dieta patrupedului tău. 

 

Se recomandă probiotice și puilor de câine?

Cu siguranță, veterinarul poate recomanda probiotice special create pentru puiul tău de câine. Acestea pot fi extrem de utile pentru flora intestinală a câinilor juniori. Viața unui pui de câine este plină de experiențe noi și schimbări în dietă, iar anxietatea puilor de câine poate crea probleme digestive, inclusiv diaree.

Este important să faci tranziția la o dietă nouă treptat, dar chiar și așa, uneori, problemele digestive apar. Și aici intervin probioticele pentru câine cu beneficiile acestora ce asigură o digestie optimă a câinelui.

Așadar, nu uita să consulți medicul veterinar pentru stabilirea diagnosticului și prescrierea probioticelor potrivite. Există multe variabile care pot cauza disconfortul digestiv la puii de câine, și este vital să excluzi problemele serioase dacă micul tău patruped nu e în cea mai bună formă. 

 

laurtul, un probiotic pentru oameni e la fel de eficient și pentru câini?

laurtul este renumit pentru a furniza oamenilor, bacteriile bune de care avem nevoie. Dar când vine vorba de patrupezi, iaurtul ca probiotic poate ridica semne de întrebare în privința beneficiilor pentru câini deoarece câinii au un sistem digestiv diferit față de cel al oamenilor.

Iaurtul nu este toxic sau otrăvitor pentru câini și, atâta timp cât îl oferi în cantități moderate și eviți variantele îndulcite, majoritatea câinilor ar trebui să poată să-l savureze din când în când.

Cu toate acestea, iaurtul conține lactoză, care poate cauza probleme digestive la unii câini, deci este important să oferi o cantitate mică pentru început și să nu îi mai oferi dacă apar probleme.

În cele din urmă, este întotdeauna o idee bună să citești eticheta probioticelor pentru câinele tău, să fii atent la ingredientele care pot fi toxice pentru acesta, cum ar fi xilitolul, și să eviți aceste produse în totalitate pentru animalul tău de companie. Află ce alimentele sunt dăunătoare câinilor.

Acum, că ai aflat cum funcționează probioticele pentru câini și de ce sunt atât de importante, te invităm să descoperi cum să alegi cea mai bună hrană câini potrivită pentru nevoile nutriționale specifice ale câinelui tău și să citești mai multe sfaturi despre hrănirea câinilor în ghidurile Purina.

Articole populare

Pro Plan