English Toy Terrier (Black & Tan)

English Toy Terrier (Black & Tan)

Acest terrier e mic, are blana linsă de culoare neagră și cafenie și urechi ascuțite și îndreptate înainte. E ușor mai lung decât înalt. În mod ideal, la maturitate măsoară 25-30 cm și 2.7-3.6 kg.

 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Terrierul englez pitic a fost cunoscut până în anii ’60 ca Terrier miniatural negru și cafeniu, care e cunoscut încă din secolul al XVI-lea. În Anglia, perioada anilor 1800, acești terieri erau foarte ceruți pentru vânătoarea de șoareci din cauza creșterii populației de dăunători odată cu revoluția industrial. Erau cărați în buzunar de către bărbați la vânătoare și trimiși pentru a scoate din vizuină vulpile și alte vietăți. Concursuri în care se paria în cât timp vor vâna câinii un anumit număr de șoareci au devenit populare. Pe măsură ce rasa a crescut și mai mult în popularitate și oamenii și-au dorit câini mai mici, au avut loc multiple încrucișări între exemplarele de cele mai mici dimensiuni.

Personalitate

Acest câine mic are câteva trăsături de temperament specifice terrierilor. Per total sunt afectuoși, prietenoși și complet devotați familiei. Pot trăi fericiți la oraș sau la țară și se înțeleg cu copiii mai mari. Ar trebui să fie învătați să socializeze cu alți câini, pisici și copii mici.

Sănătate

Terrier-ul englez pitic e în general foarte sănătos. Ca mulți alți câini de talie mică / de salon, pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas).

Exerciții

Acești câini nu au nevoie de multă mișcare - un adult se mulțumește cu jumătate de oră pe zi. Totuși apreciază plimbările mai lungi și, chiar dacă par delicați și fragili, pot merge mulți kilometri. De asemenea, se bucură la jocurile specifice terrierilor.

Nutriție

Câinii mici au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Acest câine are o blană scurtă și deasă care are nevoie de puțină atenție; o perie-mănușă și o lavetă sunt tot ce îți trebuie.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.