Tiffanie

Tiffanie
Pisica Tiffanie seamănă cu Burmeza, însă are blana mai lungă. Capul are o formă ușor triunghiulară, cu urechi mari spre medii. Coada este lungă și stufoasă. Ochii sunt așezați depărtat și nu sunt nici migdalați, nici rotunzi, putând avea orice culoare de la galben până la verde. Corpul este ferm și musculos, cu un spate drept și puternic.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire zilnică
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Pisica Tiffanie este singurul membru cu păr semi-lung din grupul pisicilor asiatice. În afară de Burmilla, care a reieșit dintr-o încrucișare accidentală între un mascul Chinchilla și o femelă Burmeză lila, pisicile din Grupul Asiatic au fost produse de crescători care încercau să creeze pisici de tip burmez, însă în culori nerecunoscute la pisicile Burmeze. Pe parcursul programului de creștere a pisicilor asiatice, unele cuiburi au produs pui cu blană mai lungă, aceste pisici fiind folosite pentru a produce această nouă rasă atractivă.

Țară de origine

Marea Britanie

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisica Tiffanie este prietenoasă și afectuoasă. Această rasă iubește atenția și are nevoie să facă parte din familie. Pisicile Tiffanie pot fi foarte pretențioase și își urmează adesea stăpânii prin casă cerșind atenție. Pisicile din grupul asiatic par inteligente și pot rezolva adesea probleme cum ar fi deschiderea ușilor. Dacă le vorbești, dau senzația că înțeleg și răspund. Pot fi foarte sensibile la sentimentele stăpânilor lor, ceea ce le face niște companioni excelenți.

Sănătate

Nu există boli specifice asociate rasei de pisici în literatura veterinară. Ca toate pisicile, și Asiaticele beneficiază de protecție împotriva bolilor prin vaccinare și au nevoie de deparazitare regulată și controale anuale de sănătate la veterinar.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana pisicii Tiffanie cu păr semi-lung necesită atenție, însă nu la fel de multă ca blana lungă a Persanei. Un pieptene și o perie moale vor menține blana în bună stare.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.