OpenOpen

Tiffanie

Tiffanie

Pisica Tiffanie seamănă cu Burmeza, însă are blana mai lungă. Capul are o formă ușor triunghiulară, cu urechi mari spre medii. Coada este lungă și stufoasă. Ochii sunt așezați depărtat și nu sunt nici migdalați, nici rotunzi, putând avea orice culoare de la galben până la verde. Corpul este ferm și musculos, cu un spate drept și puternic.

Tiffanie
  • Blană: Lungă
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Tiffanie
  • Activitate : Intensă
Tiffanie
  • Gălăgie : Mediu

Origine

Pisica Tiffanie este singurul membru cu păr semi-lung din grupul pisicilor asiatice. În afară de Burmilla, care a reieșit dintr-o încrucișare accidentală între un mascul Chinchilla și o femelă Burmeză lila, pisicile din Grupul Asiatic au fost produse de crescători care încercau să creeze pisici de tip burmez, însă în culori nerecunoscute la pisicile Burmeze. Pe parcursul programului de creștere a pisicilor asiatice, unele cuiburi au produs pui cu blană mai lungă, aceste pisici fiind folosite pentru a produce această nouă rasă atractivă.

Țară de origine

Marea Britanie

Personalitate

Pisica Tiffanie este prietenoasă și afectuoasă. Această rasă iubește atenția și are nevoie să facă parte din familie. Pisicile Tiffanie pot fi foarte pretențioase și își urmează adesea stăpânii prin casă cerșind atenție. Pisicile din grupul asiatic par inteligente și pot rezolva adesea probleme cum ar fi deschiderea ușilor. Dacă le vorbești, dau senzația că înțeleg și răspund. Pot fi foarte sensibile la sentimentele stăpânilor lor, ceea ce le face niște companioni excelenți.

Sănătate

Nu există boli specifice asociate rasei de pisici în literatura veterinară. Ca toate pisicile, și Asiaticele beneficiază de protecție împotriva bolilor prin vaccinare și au nevoie de deparazitare regulată și controale anuale de sănătate la veterinar.

Informații suplimentare

Pisica Tiffanie nu este aceeași cu Tiffany, o rasă americană cunoscută și sub numele de Burmeza străină cu păr lung - semilung).

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana pisicii Tiffanie cu păr semi-lung necesită atenție, însă nu la fel de multă ca blana lungă a Persanei. Un pieptene și o perie moale vor menține blana în bună stare.