Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
British Longhair

British Longhair

British Longhair este o rasă de pisică de talie medie, scundă, musculoasă, cu pieptul lat şi care adoră să se relaxeze. Sub blana sa impresionant de lisă, rezistentă şi impermeabilă, se află o pisică puternică şi compactă, cu piept lat, picioare mici şi puternice, precum şi lăbuţe rotunde şi netede. Blana este de lungime medie şi ar trebui să fie deasă, cu smocuri pe lăbuţe şi multă blană pe urechi.

Important de știut
  • Pisică calmă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Nu contează
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Pisică de interior
  • O pisică de familie grozavă

Istorie şi origini British Longhair

British Longhair este o variantă relativ recentă a rasei British Shorthair scundă, cu blana pluşată şi faţa rotundă. În încercarea de a creşte rotunjimea feţei şi de a scurta şi mai mult nasul, menţinând în acelaşi timp blana pluşată şi deasă, crescătorii au încrucişat rasa Persană Tradiţională cu cea Angora Turcească (printre altele). Puii de pisică rezultaţi din acestea au devenit, în mod inevitabil, nişte pisici cu blana medie şi în timp ce, iniţial, aceşti pui de pisică nu erau doriţi, în anii următori crescătorii şi-au dat seama că de fapt sunt pisici foarte atractive şi au început să le reproducă în mod intenţionat.
Acestea se află în prima etapă de recunoaştere şi sunt, în prezent, listate ca variantă a tipului de pisică British în cadrul Consiliului Guvernator al Cat Fancy (GCCF) şi în cadrul Felis Britannica (filiala britanică a Federaţiei Internaţionale Feline).

Personalitate British Longhair


Când e pui, pisica British Longhair este o creatură adorabilă şi jucăuşă, cu ochi mari şi multe smocuri de blană. Atunci când se maturizează, tinde să adopte un comportament mai meditativ şi leneş, dedicat mai mult plănuirilor şi uneltirilor decât implicării fizice într-un haos pisicesc. Se bucură să petreacă puţin timp în exterior, dar este prea încrezătoare şi reacţionează lent, astfel că pentru a fi lăsată liberă să exploreze lumea va avea nevoie de supraveghere şi, în mod ideal, de o grădină sigură sau de o curte interioară închisă pentru pisici.
British Longhair nu este o pisică insistentă şi, în calitate de creatură liniştită, este mult prea uşor de ignorat, deci trebuie să ai grijă ca aceasta să primească suficient contact social şi „timp petrecut în familie”.
 

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!