Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Burmilla

Burmilla

Rasa de pisici Burmilla are o constituție medie, similară pisicilor Burmeze, cu un corp îndesat, musculos și un spate drept și puternic. Femela este mult mai mică și mai drăgălașă decât masculul. Capul are o formă ușor rotunjită, botul este în formă de pană și urechile sunt depărtate una de cealaltă. Ochii expresivi pot avea orice culoare, de la auriu până la verde. Blana este scurtă și apropiată de corp, cu un strat inferior deschis la culoare și „vârfuri colorate” în mod egal (culoare mai închisă pe vârful firelor de păr) pe restul corpului, precum și un marcaj distinct, sub forma literei „M” pe frunte.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Rasa de pisici Burmilla este mai puțin turbulentă decât o pisică Burmeză, însă mai puțin relaxată decât o pisică Chinchilla. Pisicilor Burmilla le place atenția și le place să facă parte din familie deși pot fi foarte pretențioase și deseori își urmează stăpânii prin casă. Ca majoritatea pisicilor asiatice, cele din rasa Burmilla sunt foarte inteligente și pot rezolva deseori probleme cum ar fi deschiderea ușilor.

Origine

Țară de origine: Marea Britanie

Pisica din rasa Burmilla este un membru cu părul scurt al grupului de rase de pisici asiatice. Rasa a fost creată în 1981 prin împerecherea accidentală dintre un mascul Chinchilla și o femelă Burmeză lila. Puii arătau și se comportau ca pisicile Burmeze, însă aveau coloritul argintiu superb și inserțiile rasei de pisici Chinchilla. Pisoii au stârnit atât de mult interes încât perechii inițiale i-a fost permis să se împerecheze din nou și astfel a apărut o rasă nouă.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!