British Shorthair

British Shorthair
Pisica British Shorthair este o rasă relativ mare care ar putea fi descrisă drept grasă sau îndesată. Majoritatea contururilor sunt rotunjite – fața și obrajii, urechile, ochii și capul. Nasul scurt și lat este așezat deasupra unei bărbii puternice și teșite și toate acestea, împreună cu pieptul concav și coada scurtă și stufoasă, dau impresia unei pisici puternice și îndesate. Blana scurtă și deasă fără să fie pufoasă se găsește în peste 100 de combinații de culori și modele.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasă, dar independentă
  • Pisică tăcută
  • Rasă de pisică voluminoasă și îndesată
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Pisica British Shorthair este una dintre cele mai populare rase cu pedigree. Deși există înregistrări scrise legate de British Shorthair doar de la începutul secolului, rasa există de câteva sute de ani. Au fost exportate în număr mare în Lumea Nouă (America), unde au devenit foarte populare. Diversitatea de culori și modele ale blănii disponibile astăzi a apărut ca urmare a creșterii selective a celor mai bune pisici maidaneze în secolul al XIX-lea și a planurilor atente de creștere menținute până în prezent.

Țară de origine

Marea Britanie

Alte denumiri

-

Personalitate

Unii consideră că pisicile British Shorthair sunt „uriașii blânzi” ai lumii pisicilor. Sunt iubitoare și afectuoase cu oamenii și cu alte animale. Pisicile British Shorthair nu solicită atenție umană continuă, sunt mai tăcute decât corespondentele lor orientale și nici nu au firea curioasă care le bagă în bucluc pe multe dintre pisicile orientale!

Sănătate

Pisicile British Shorthair sunt în general o rasă robustă, fără prea multe probleme. Deoarece au fost crescute împreună cu pisicile persane în trecut, există o mică șansă să fie dezvolte afecțiunea rinichilor polichistici. Această boală provoacă probleme la rinichi din cauza chisturilor sau a cavităților care apar progresiv. Există un test genetic disponibil, prin urmare merită întrebați crescătorii cu privire la starea pisicilor lor – crescătorii buni ar trebui să știe despre el.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Unul dintre motivele pentru care pisica British Shorthair a devenit atât de populară în ultimul secol este că avea nevoie de puțină îngrijire. Blana este scurtă și deasă, iar pisica o poate îngriji singură cu ușurință. Ca în cazul tuturor pisicilor, se recomandă vaccinarea și deparazitarea regulată.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.