OpenOpen

British Shorthair

British Shorthair

Pisica British Shorthair este o rasă relativ mare care ar putea fi descrisă drept grasă sau îndesată. Majoritatea contururilor sunt rotunjite – fața și obrajii, urechile, ochii și capul. Nasul scurt și lat este așezat deasupra unei bărbii puternice și teșite și toate acestea, împreună cu pieptul concav și coada scurtă și stufoasă, dau impresia unei pisici puternice și îndesate. Blana scurtă și deasă fără să fie pufoasă se găsește în peste 100 de combinații de culori și modele.

British Shorthair
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
British Shorthair
  • Activitate : Medie
British Shorthair
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Pisica British Shorthair este una dintre cele mai populare rase cu pedigree. Deși există înregistrări scrise legate de British Shorthair doar de la începutul secolului, rasa există de câteva sute de ani. Au fost exportate în număr mare în Lumea Nouă (America), unde au devenit foarte populare. Diversitatea de culori și modele ale blănii disponibile astăzi a apărut ca urmare a creșterii selective a celor mai bune pisici maidaneze în secolul al XIX-lea și a planurilor atente de creștere menținute până în prezent.

Țară de origine

Marea Britanie

Personalitate

Unii consideră că pisicile British Shorthair sunt „uriașii blânzi” ai lumii pisicilor. Sunt iubitoare și afectuoase cu oamenii și cu alte animale. Pisicile British Shorthair nu solicită atenție umană continuă, sunt mai tăcute decât corespondentele lor orientale și nici nu au firea curioasă care le bagă în bucluc pe multe dintre pisicile orientale!

Sănătate

Pisicile British Shorthair sunt în general o rasă robustă, fără prea multe probleme. Deoarece au fost crescute împreună cu pisicile persane în trecut, există o mică șansă să fie dezvolte afecțiunea rinichilor polichistici. Această boală provoacă probleme la rinichi din cauza chisturilor sau a cavităților care apar progresiv. Există un test genetic disponibil, prin urmare merită întrebați crescătorii cu privire la starea pisicilor lor – crescătorii buni ar trebui să știe despre el.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Unul dintre motivele pentru care pisica British Shorthair a devenit atât de populară în ultimul secol este că avea nevoie de puțină îngrijire. Blana este scurtă și deasă, iar pisica o poate îngriji singură cu ușurință. Ca în cazul tuturor pisicilor, se recomandă vaccinarea și deparazitarea regulată.