Pentru ei, toată pasiunea noastră
Exotic Shothair

Exotic Shorthair

Exotic Shorthair este o rasă de pisici de talie medie, scunde și îndesate. Capul este rotund și lat, cu urechi mici depărtate și o față mică. Ochii sunt mari și rotunzi, de culori strălucitoare. Picioarele sunt scurte, groase și puternice, cu labe mari rotunjite și degete acoperite cu ciucuri. Coada este scurtă și stufoasă. Blana este scurtă, deasă și luxuriantă, cu un strat inferior des și moale. Pisica Exotică cu Părul Scurt poate avea toate culorile și modelele de blană ale pisicilor persane, dar și modelul pătat nisipiu.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică liniștită
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisica Exotic Shorthair are același temperament blând și afectuos ca și verii săi cu păr lung și nu este la fel de turbulentă ca majoritatea raselor cu păr scurt. Pisicile Exotice sunt foarte fericite dacă le lași singure acasă și dacă au o viață liniștită.

Origine

Țară de origine: America/Marea Britanie

Rasa de pisici Exotic Shorthair este din toate punctele de vedere una de tip persan, cu părul scurt. În America s-a realizat o încrucișare selectivă a pisicilor American Shorthair cu Persanele cu păr lung pentru a produce o pisică asemănătoare cu pisica Persana din toate punctele de vedere, mai puțin blana. Blana, care are o lungime medie, este mult mai ușor de îngrijit, însă continuă să aibă o paletă imensă de culori și modele. Pisica Exotic Shorthair a fost văzută pentru prima dată în anii 1960 și a devenit o pisică foarte populară.

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!