Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
American Shorthair

American Shorthair

Pisica American Shorthair este o pisică de talie medie, cu un corp musculos și puternic. Blana pisicilor din rasa American Shorthair este scurtă, iar culorile pot varia, de la alb, negru, roșcat, crem și argintiu, până la diverse modele și nuanțe.

Folosită în trecut pentru a ține rozătoarele departe de depozitele de alimente, pisica americană cu părul scurt își exersează în continuare instinctele de vânătoare asupra insectelor lipsite de apărare. Fiind o felină inteligentă și destul de activă, îi place să învețe noi trucuri și să se joace cu puzzle-uri și alte jucării interactive.

Important de știut
 • Pisică foarte activă și curioasă
 • Pisică sociabilă și dependentă
 • Pisică oarecum vorbăreață
 • Rasă de pisici mari
 • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
 • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
 • Pisică de exterior
 • O pisică de familie grozavă

Aspecte cheie:

 • Durată de viață: trăiește între 15 și 20 ani  
 • Greutate: femelele între 8-12 kg, masculii între 11-15 kg
 • Culori: alb, negru, roșcat, crem și argintiu, până la diverse modele și nuanțe argintii tigrate

Clasificare:

 • Prietenoasă cu familia:    5/5
 • Caracter jucăuş:    3/5
 • Inteligenţă:    4/5
 • Tendinţa de a vorbi:    3/5
 • Îi plac alte animale de companie:     5/5
 • Necesitate de îngrijire:     5/5
 • Năpârlire:    4/5


Istorie si origini American Shorthair

Este posibil ca pisicile American Shorthair să fi descins din alte exemplare domestice cu părul scurt aduse pe Mayflower în 1620, sau chiar mai devreme, de către primii coloniști din Jamestown sau chiar de către exploratorii spanioli din Florida. 

O publicație din 1634 le acordă meritul de a fi salvat culturile din New England de daunele provocate de veverițe. Au fost prezentate în cadrul primei expoziții de pisici din SUA în anul 1895, iar Cat Fanciers Association (CFA) le-a recunoscut ca rasă de sine stătătoare în 1906.

 

Personalitate American Shorthair 

Pentru că este foarte cuminte și adaptabilă, se potrivește de minune vieții de familie. Deși adoră atenția, inclusiv din partea copiilor, nu îi place să fie luată în brațe și este destul de independentă. De cele mai multe ori, va prefera să se așeze lângă tine, mai degrabă decât să ți se așeze în poală. Se va înțelege bine cu un câine prietenos, dar instinctele sale de vânătoare pot prelua controlul în cazul păsărilor și al altor animale mici.

 

Caracteristici American Shorthair 

Fiind foste pisici utilitare, American Shorthair au o constituție robustă și musculoasă. Datorită picioarelor lor puternice, sunt foarte agile și rezistente. Au capul și fața mari, urechi de dimensiuni medii și ochi mari și largi. American Shorthair este o rasă ce poate fi întâlnită într-o gamă variată de culori și marcaje. Totuși, cele argintii tigrate, sunt cele mai comune.


Năpârlire 

Deși năpârlește, un pieptănat de câteva ori pe săptămână va ține părul sub control și va redistribui sebumul pentru a-i hidrata pielea și menține blana strălucitoare și sănătoasă.


Sănătate 

American Shorthair este o rasă viguroasă și sănătoasă. Cu toate că au fost înregistrate unele cazuri de cardiomiopatie hipertrofică, încă nu se știe dacă această afecțiune este ereditară. Fața lor plată le face, de asemenea, mai sensibile la afecțiuni oculare și boli respiratorii. 

Sunt predispuse la boli gingivale și bucale, iar natura lor relaxată le crește riscul de obezitate. Crescătorii de renume fac teste amănunțite pentru a evita reproducerea pisicilor cu boli genetice.

 

Alegerea celei mai bune hrane pentru pisicile din rasa American Shorthair 

În general, pisicile American Shorthair sunt sănătoase, de aceea, o alimentație complexă și echilibrată compusă din hrană uscată pisici și hrană umedă ar trebui să fie suficientă. 

Cu toate acestea, dacă se îngrașă din cauza sedentarismului, ar trebui să iei în considerare o formulă special concepută cu un conținut ridicat de proteină și mai puține grăsimi, pentru scăderea în greutate, cum ar fi hrana Purina Pro Plan sau formulele de hrană pentru pisici Purina ONE Adult

De asemenea, dacă este predispusă la formarea ghemotoacelor de păr, ia în calcul o formulă special concepută pentru eliminarea acestora, cum ar fi formula Purina ONE Coat and Hairball cu pui și cereale integrale. Pentru mai multe produse adaptate pisicilor American Shorthair, consultă gama completă de hrană pisici

 

Alegerea celei mai bune hrane pentru puii de pisică American Shorthair 

Asemenea altor rase de pisici, pisicile din rasa American Shorthair se maturizează lent, multe exemplare atingând maturitatea abia la vârsta de 3 sau 4 ani. 

Pentru puiul tău de pisică, alege o hrană special dezvoltată cum ar fi Purina Kitten Chow Nurture, formula Pro Plan Kitten Healthy Start, bogată în pui sau Purina ONE Junior, cu conținut bogat în pui și cereale, pentru a asigura aportul de nutrienți necesar unei creșteri sănătoase în primul an de viață. După ce împlinește un an, poți trece la o hrană pentru pisici adulte.
 

Curiozități despre American Shorthair

 • Rasa și-a primit numele de „American Shorthair” abia în 1966, pentru a se distinge de alte rase domestice cu părul scurt, dar și de alte rase crescute aleatoriu.
 • Deoarece seamănă atât de mult cu alte pisici domestice cu părul scurt, doar documentele certificate pot atesta dacă provine într-adevăr din rasa americană.
 • O pisică din rasa American Shorthair a fost numit „Pisica anului” de către CFA în 1965, 1984 și 1996.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!