Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
caine rasa schnauzer pitic

Miniature Schnauzer

Schnauzerul pitic este un câine mic, îndesat, musculos cu un aer atent. Sprâncenele, mustața și părul de pe picioare îi dau un aspect particular. Pot fi alb cu gri, negru cu dungi argintii, negru complet sau alb, deși alb se întâlnește foarte rar. În mod ideal masculii adulți au 36 de centimetri înălțime și cântăresc 8 kilograme. Femelele adulte ar trebui să măsoare 33 de centimetri și să cântărească 7 kilograme.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care au mai avut animale până acum
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie mică
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate

Schnauzerul pitic este un cățel vioi, activ și poate fi un companion amuzant și plăcut. Totuși, pot fi încăpățânați și îndărătnici și au nevoie de antrenament constant și de socializare. Fiind câini de pază la origine, sunt destul de gălăgioși și vor anunța rapid familia cu privire la străinii care se apropie de teritoriul lor.

Origine

Țară de origine: Germania

Un câine de talie medie, de tip Pinscher cu păr sârmos, găsit în secolul al XV-lea în Bavaria, era folosit pentru a prinde șobolanii și pentru alte treburi la fermă. Din acest câine au apărut toate cele trei dimensiuni de Schnauzer. Rasa de câini Schnauzer Pitic a apărut ca rezultat al încrucișării dintre un Schnauzer Standard cu Affenpinscher și alte rase mici.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!