Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Saint Bernard

Saint Bernard

Câinele Saint Bernard este cu adevărat un gigant al lumii câinilor, fiind recunoscut cu ușurință ca un câine salvator legendar, cu o înfățișare impresionantă - cap masiv, ochi blânzi și blana scurtă, groasă, în tonuri de portocaliu și alb. Acești câini musculoși se remarcă prin capete puternice și impunătoare, fiind în măsură să străbată terenuri extrem de accidentate cu mișcări fluide și relaxate.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie foarte mare
 • Cantitate de salivă în exces
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Saint Bernard

Un „gigant blând” rezumă caracterul câinelui Saint Bernard. Sunt bine-dispuși, de încredere și iubesc viața de familie. Sunt câini foarte loiali care rar latră, dar te vor apăra pe tine și posesiunile tale dacă consideră necesar.

De obicei, acceptă alte animale de companie din casă fără probleme. Câinii tineri trebuie învățați de la o vârstă fragedă să nu tragă de lesa lor, deoarece acest obicei va crea probleme când vor fi mai mari și imenși!

Istorie și Origini Saint Bernard

Țara de origine: Elveția

Rasa Saint Bernard a fost dezvoltată în secolul al XVIII-lea de către călugării de la un spital care ofereau ajutor și adăpost călătorilor în Alpii Elvețieni. În 1774, a fost înregistrat că acești câini au fost folositi utilizați ca și câini de salvare pentru a găsi călătorii care aveau nevoie de ajutor. Faima lor a crescut și în acea perioadă au fost numiți Câinii Mari și Buni Samariteni.

Se crede că peste 2000 de călători au fost salvați de Saint Bernards. Câinele Saint Bernard este adesea considerat "câinele național" al Elveției, datorită originii sale în munții elvețieni și istoriei bogate în servicii de salvare.

Saint Bernard nu excelează doar în salvarea montană. Un Saint Bernard numit Bamse, câinele unui Dragon Norvegian în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a câștigat un premiu PDSA pentru curaj în acțiune. El era staționat în Montrose, Scoția, și una dintre responsabilitățile sale era să-și adune colegii de echipaj de la pub-uri la închiderea lor!

A devenit atât de cunoscut în oraș, încât la moartea sa în 1944, școlile locale s-au închis pentru a permite sutelor de copii să participe la înmormântarea sa. Astăzi, mormântul său este încă onorat în Montrose.

Curiozități despre Saint Bernard

 • Călugării au încercat să încrucișeze Saint Bernard cu Newfoundland pentru a crea un câine cu blana mai groasă și mai lungă. Cu toate acestea, acest lucru a avut un efect negativ, deoarece au constatat că blana mai lungă capta zăpada și gheața înghețată și îi încetinea. Se pot vedea încă efectele acestei încrucișări în varianta cu păr mai lung a lui Saint Bernard.
 • Acestei rase de câine îi poate lua până la trei ani să se oprească din creștere.
 • În filmul "Beethoven's 2nd", au fost folosiți peste 100 de pui de câine din cauza faptului că au crescut atât de repede încât producția nu a putut ține pasul cu ei!
 • Deși istoria îi înfățișează cu un butoi în jurul gâtului (presupus umplut cu coniac), acesta este un mit și ei nu au purtat niciodată unul.
 • Cel mai de succes câine Saint Bernard de salvare se numea Barry și, în timpul vieții sale, a salvat 40 de persoane din Alpi. Corpul său conservat este expus acum în Muzeul de Istorie Naturală din Berna.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!