Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
caine collie cu par scurt

Collie (Smooth)

Un câine de talie medie sau mare, bine proporționat și cu aspect demn, Collie cu păr scurt arată ca și cum ar fi capabil să muncească o zi întreagă. Masculii adulți au o înălțime de 56-61 centimetri și cântăresc 20.5-29.5 kilograme, iar femelele au 51-56 centimetri și 18-25 kilograme. Blana scurtă și dreaptă este aspră la atingere și poate fi de culoare negru samur sau alb, tricoloră (negru cu cafeniu și pete albe) și albastru-mierlă (albastru-argintiu cu negru).

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o plimbare de mai mult de două ore pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii o dată pe săptămână
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Prietenos și blând, Collie cu păr scurt este un câine de familie atent și poate fi un bun câine de pază pentru casă. Poate fi predispus la lătrat excesiv dacă nu este dresat sau dacă e plictisit. Nu-i place să fie separat de cei dragi prea mult timp. Este un câine activ, care are nevoie de stimulare mentală, Collie cu păr scurt acceptă bine dresajul și poate atinge standarde înalte la multe dintre disciplinele canine. Poate fi sensibil și are nevoie de manevrare blândă și calmă.

Origine

Câinii Collie cu păr lung și scurt pot părea foarte diferiți, însă sub blană se află același câine. Rasa cu păr lung avea nevoie de o blană mai lungă și mai groasă pentru a rezista la condițiile meteo necruțătoare din ținuturile înalte ale Scoției, în timp ce rasa Collie cu păr scurt lucra cu oile în ținuturile joase, unde vremea este mai blândă. Collie cu păr scurt este o rasă recunoscută de peste două secole, însă ciobănești de tip asemănător au existat în Scoția cu mult înaintea lor.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!