Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră

Rasa de pisică în funcție de tipul de blană

Rasele de pisici sunt foarte diverse și prezintă o multitudine de caracteristici unice, printre care regăsim și  tipurile de blană. Varietatea despre care vorbim, reflectă adaptarea pisicilor la diferite medii și condiții climatice. Blana unei pisici poate influența atât aspectul său, cât și personalitatea și nevoile de îngrijire. La Purina, ne dorim să te informăm permanent privind îngrijirea animalelor de companie, așa că, ți-am pregătit alături de experții noștri această secțiune dedicată tipurilor de blană la pisici.

Este important să avem în vedere că, înainte de a alege o pisică, trebuie să ne informăm temeinic despre rasa respectivă și nevoile sale de îngrijire, pentru a putea oferi un mediu adecvat viitorului membru al familiei. Luând în considerare personalitatea pisicii, te asiguri că aceasta este sau nu potrivită stilului tău de viață. Tipurile de blană la pisici pot fi clasificate în trei categorii principale: blana scurtă, blana medie și blana lungă. În cadrul acestor categorii, există și variații precum blana ondulată, pufoasă sau lipsită de păr.

Aceste diferențe pot fi atribuite factorilor genetici, dar și încrucișărilor între rase. De asemenea, tipul de blană al unei pisici poate influența în mod semnificativ cerințele sale de îngrijire. De exemplu, pisicile cu blană lungă, cum sunt, de exemplu, pisica Persană cu păr lung, pisica Chinchilla sau Norvegiana de Pădure care chiar necesită periaj regulat pentru întreținere, în timp ce felinele cu blană scurtă, cum sunt, de exemplu: British Shorthair, American Shorthair sau pisica Albastru de Rusia care au nevoie de mai puțină atenție în acest sens. De aceea, este necesar să înțelegem tipul de blană al pisicii noastre pentru a putea oferi îngrijire corespunzătoare. 

Se spune că pisicile cu blană scurtă sunt active și independente, cele cu blană medie sunt prietenoase și atașate de oameni, iar cele cu blană lungă sunt calme și afectuoase. Există și rase fără blană, precum rasa pisicilor Sphynx, care au nevoi speciale de îngrijire și sunt sensibile la factorii de mediu. Află mai multe despre pisica ta, cu cele mai bune ghiduri și sfaturi – fie că ai o pisică pufoasă ori una cu blană ușor de întreținut.

Articole populare