OpenOpen

Schnauzer pitic

Schnauzer pitic

Schnauzerul pitic este un câine mic, îndesat, musculos cu un aer atent. Sprâncenele, mustața și părul de pe picioare îi dau un aspect particular. Pot fi alb cu gri, negru cu dungi argintii, negru complet sau alb, deși alb se întâlnește foarte rar. În mod ideal masculii adulți au 36 de centimetri înălțime și cântăresc 8 kilograme. Femelele adulte ar trebui să măsoare 33 de centimetri și să cântărească 7 kilograme.

Schnauzer pitic
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Schnauzer pitic
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Da
  • Grup : Utilitar
Schnauzer pitic
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Un câine de talie medie, de tip Pinscher cu păr sârmos, găsit în secolul al XV-lea în Bavaria, era folosit pentru a prinde șobolanii și pentru alte treburi la fermă. Din acest câine au apărut toate cele trei dimensiuni de Schnauzer. Rasa de câni Schnauzer Pitic a apărut ca rezultat al încrucișării dintre un Schnauzer Standard cu Affenpinscher și alte rase mici.

Personalitate

Schnauzerul pitic este un cățel vioi, activ și poate fi un companion amuzant și plăcut. Totuși, pot fi încăpățânați și îndărătnici și au nevoie de antrenament constant și de socializare. Fiind câini de pază la origine, sunt destul de gălăgioși și vor anunța rapid familia cu privire la străinii care se apropie de teritoriul lor.

Sănătate

Schnauzerul pitic este în general o rasă sănătoasă, dar există câteva probleme specifice rasei de care pot suferi și care includ niveluri crescute ale grăsimii în sânge, inflamarea pancreasului, diabet și pietre la vezică.

Exerciții

Un adult are nevoie de o oră de mișcare în fiecare zi, însă va face mai mult dacă îi poți oferi – este un câine ușor adaptabil și se va acomoda la rutina familiei.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana unui Schnauzer Pitic este aspră, sârmoasă și scurtă, cu un strat inferior dens. Are nevoie de îngrijire completă cel puțin de două ori pe săptămână. Țesălarea cu mâna este obligatorie pentru rasa de expoziție, însă e mai accesibil și ușor să-l tunzi, deși culoarea blănii se va estompa peste ani.