Miniature Schnauzer

Miniature Schnauzer
Schnauzerul pitic este un câine mic, îndesat, musculos cu un aer atent. Sprâncenele, mustața și părul de pe picioare îi dau un aspect particular. Pot fi alb cu gri, negru cu dungi argintii, negru complet sau alb, deși alb se întâlnește foarte rar. În mod ideal masculii adulți au 36 de centimetri înălțime și cântăresc 8 kilograme. Femelele adulte ar trebui să măsoare 33 de centimetri și să cântărească 7 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Un câine de talie medie, de tip Pinscher cu păr sârmos, găsit în secolul al XV-lea în Bavaria, era folosit pentru a prinde șobolanii și pentru alte treburi la fermă. Din acest câine au apărut toate cele trei dimensiuni de Schnauzer. Rasa de câni Schnauzer Pitic a apărut ca rezultat al încrucișării dintre un Schnauzer Standard cu Affenpinscher și alte rase mici.

Personalitate

Schnauzerul pitic este un cățel vioi, activ și poate fi un companion amuzant și plăcut. Totuși, pot fi încăpățânați și îndărătnici și au nevoie de antrenament constant și de socializare. Fiind câini de pază la origine, sunt destul de gălăgioși și vor anunța rapid familia cu privire la străinii care se apropie de teritoriul lor.

Sănătate

Schnauzerul pitic este în general o rasă sănătoasă, dar există câteva probleme specifice rasei de care poate suferi și care includ niveluri crescute ale grăsimii în sânge, inflamarea pancreasului, diabet și pietre la vezică.

Exerciții

Un adult are nevoie de o oră de mișcare în fiecare zi, însă va face mai mult dacă îi poți oferi – este un câine ușor adaptabil și se va acomoda la rutina familiei.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana unui Schnauzer Pitic este aspră, sârmoasă și scurtă, cu un strat inferior dens. Are nevoie de îngrijire completă cel puțin de două ori pe săptămână. Țesălarea cu mâna este obligatorie pentru rasa de expoziție, însă e mai accesibil și ușor să-l tunzi, deși culoarea blănii se va estompa peste ani.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.