Collie (Rough)

Collie (Rough)
Collie cu păr lung este un câine de talie medie sau mare, demn și frumos, cu o înfățișare dulce și expresivă. Are o blană abundentă, care poate fi de culoare: negru samur, negru cu alb, tricoloră cu albastru mierlă și are un cap alungit, cizelat. Masculii adulți măsoară 56-61 centimetri și cântăresc 27-34 kilograme, iar femelele adulte au o înălțime de 51-56 centimetri și cântăresc 23-30 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Se crede că rasa Collie cu păr lung descinde din câinii care i-au însoțit pe invadatorii romani în 50BC și din câinii nativi din Scoția. Probabil că își iau numele de la un anumit tip de oaie neagră, Colleys, crescută în ținuturile joase din Scoția. Pe la 1860 Regina Victoria a fost fermecată de acești câini atunci când a mers să-și viziteze moșia scoțiană de la Balmoral și a adus câțiva cu ea la Castelul Windsor. A fost cunoscut la vremea respectivă drept Ciobănesc Scoțian.

Personalitate

Collie cu păr lung este prietenos, cu dovezi minime de nervozitate sau agresivitate. Sunt căței veseli, care stabilesc o legătură foarte strânsă cu familiile lor. Foarte protectori cu căminul lor, vor primi călduros prietenii invitați. Collie cu păr lung învață foarte repede și sunt încântați să primească noi provocări la dresaj.

Sănătate

Ca și multe alte rase, Collie cu păr lung poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

În mod destul de surprinzător, Collie cu păr lung nu are nevoie de multă mișcare și se va adapta cu ușurință la împrejurările familiale. Cu toate acestea, trebuie lăsați să alerge liber și să li se permită să se joace și să recupereze o minge. Pentru un adult, o oră de mișcare este suficientă, deși va accepta bucuros mai mult dacă îi poți oferi.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de un aport diferit de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Collie cu păr lung poate fi predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Cu blana lor dublă abundentă, Collie cu păr lung are nevoie de periaj săptămânal pentru a preveni încâlcirea. Stratul inferior este moale și blănos, apropiat de piele, în timp ce stratul superior este aspru și drept. În timpul năpârlirii, periajul zilnic va fi benefic. Trimajul ocazional va menține blana de pe picioarele din față și de pe coadă în bună stare.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.