Border Terrier

Border Terrier
Border Terrier este un terrier de talie medie cu capul asemănător vidrelor. Sunt în principal câini de lucru și au aspectul caracteristic acestora. Au o blană aspră, densă, care poate avea o mulțime de culori, inclusiv roșu, galben-pai, gri și maroniu sau albastru și maroniu. În medie, masculii adulți măsoară 30,5 cm și cântăresc 6-7 kg. Femelele adulte măsoară în jur de 28 cm și cântăresc 5-6,5 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa Border Terrier a apărut pentru prima dată în secolul al XVIII-lea și a suferit puține schimbări de atunci. Erau folosiți ca terrieri de lucru la granița cu Scoția pentru a vâna vulpile care atacau animalele oamenilor. De-a lungul istoriei, au fost cunoscuți sub numele de Reedwater Terriers și Coquetdale Terriers însă astăzi îi cunoaștem sub numele de Border Terriers. Încă mai sunt folosiți ca terrieri de lucru în zonele rurale, însă în orașe sunt în principal câinii de companie ai familiilor.

Personalitate

Rasa Border Terrier este iubitoare și veselă. Câinii din această rasă sunt curajoși, adaptabili și se înțeleg bine cu oamenii, îndeosebi cu copiii. În general ușor de relaxați, au o fire independentă și le place să ia singuri decizii. Câinele Border adoră să vâneze iepurii și veverițele, însă va trăi în armonie cu alte animale de casă, dacă sunt socializați și prezentați cu grijă. Acest câine se simte la fel de bine în oraș sau la țară.

Sănătate

Border Terrier este în general un câine foarte sănătos. Deși se cunosc unele probleme asociate rasei (de ex. boli ale ochilor, epilepsie), acestea sunt relativ rare.

Exerciții

Rasa de câini Border Terrier este foarte activă, crescută să urmărească vânatul și are puternice instincte de vânător. Au nevoie de minim o oră de mișcare pe zi, dar se vor bucura să facă mai mult. Pot vâna orice creatură care le atrage atenția indiferent de situație. Acest lucru le poate crea probleme, însă un stăpân care știe asta și începe antrenamentele potrivite la o vârstă fragedă va constata că pot fi antrenați foarte bine.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana scurtă și deasă a rasei Border Terrier nu impune cerințe de îngrijire prea elaborată. Periajul va curăța resturile agățate în blană în timpul incursiunilor prin tufișuri, dar și o curățare mai amănunțită ocazional le va face bine.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.