OpenOpen

Border Terrier

Border Terrier

Border Terrier este un terrier de talie medie cu capul caracteristic vidrelor. Sunt în principali câini de lucru și au aspectul caracteristic acestora. Au o blană aspră, densă, care poate avea o mulțime de culori, inclusiv roșu, galben-pai, gri și maroniu sau albastru și maroniu. În medie, masculii adulți măsoară 30,5cm și cântăresc 6-7kg. Femelele adulte măsoară în jur de 28cm și cântăresc între 5-6,5kg.

Border Terrier
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Border Terrier
  • Blană : Scurt/aspru
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
Border Terrier
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Scăzut

Origine

Rasa Border Terrier a apărut pentru prima dată în secolul al XVIII-lea și a suferit puține schimbări de atunci. Erau folosiți ca terrieri de lucru la granița cu Scoția pentru a vâna vulpile care atacau animalele oamenilor. De-a lungul istoriei, au fost cunoscuți sub numele de Reedwater Terriers și Coquetdale Terriers însă astăzi îi cunoaștem sub numele de Border Terriers. Încă mai sunt folosiți ca terrieri de lucru în zonele rurale, însă în orașe sunt în principal câinii de companie ai familiilor.

Personalitate

Rasa Border Terrier este iubitoare și veselă. Câinii din această rasă sunt curajoși, adaptabili și se înțeleg bine cu oamenii, îndeosebi cu copiii. În general ușor de relaxați, au o fire independentă și le place să ia singuri decizii. Câinele Border adoră să vâneze iepurii și veverițele, însă va trăi în armonie cu alte animale de casă, dacă sunt socializați și prezentați cu grijă. Acest câine se simte la fel de bine în oraș sau la țară.

Sănătate

Border Terrier este în general un câine foarte sănătos. Deși se cunosc unele probleme asociate rasei (de ex. boli ale ochilor, epilepsie), acestea sunt relativ rare.

Exerciții

Rasa de câini Border Terrier este foarte activă, crescută să urmărească vânatul și are puternice instincte de vânător. Au nevoie de minim o oră de mișcare pe zi, dar se vor bucura să facă mai mult. Pot vâna orice creatură care le atrage atenția indiferent de situație. Acest lucru le poate crea probleme, însă un stăpân care știe asta și începe antrenamentele potrivite la o vârstă fragedă va constata că pot fi antrenați foarte bine.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana scurtă și deasă a rasei Border Terrier nu impune cerințe de îngrijire prea elaborată. Periajul va curăța resturile agățate în blană în timpul incursiunilor prin tufișuri, dar și o curățare mai amănunțită ocazional le va face bine.