Affenpinscher

Affenpinscher
Deși are un aspect asemănător terrierilor, cu o expresie năzdrăvană, ca de maimuțică, câinele din această rasă e de salon, măsurând între 24 și 28 cm în înălțime (de la picior la vârful umerilor) la maturitate și cântărind între 3 și 4 kg. Blana aspră este de obicei de culoare neagră, cu sau fără câteva nuanțe de gri.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de jumătate de oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa neastâmpărată și comică de câini Affenpinscher este una dintre cele mai vechi, datând încă din secolul al XVII-lea. În Germania, de unde își are originea, cuvântul „affen” înseamnă a ridiculiza, iar „pinscher” înseamnă terrier. Câinele Affen este strămoșul a două alte rase, respectiv Griffon Belge și Griffon Bruxellois, care au de asemenea un aspect asemănător maimuțelor. Deși câinii Affen dau dovadă de tot curajul terrierilor, sunt prea mici pentru a fi câini de lucru și sunt ținuți cel mai adesea pentru companie.

Personalitate

Rasa de câini Affen este plină de viață și curajoasă, deși uneori poate fi încăpățânată și îndrăzneață, rămânând foarte afectuoasă cu stăpânii. Acești câini sunt de obicei atenți la străini, făcând din socializare un punct esențial

Sănătate

Rasa de câini Affenpinscher este în general sănătoasă. Cu toate acestea, similar multor rase mici, și aceștia pot suferi din cauza rotulelor care se pot disloca temporar (luxating patellas), boli ale șoldurilor și probleme cu traheea.

Exerciții

Deși are talie mică, este un câine activ și necesită o perioadă rezonabilă de mișcare (20-40 de minute pe zi). Îi plac jocurile care îi pun la contribuție atât mintea, cât și corpul, însă acestea nu ar trebui să fie prea animate

Nutriție

Câinii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana tare, aspră se încurcă pe alocuri și are în mod natural un aspect mai degrabă neîngrijit, astfel încât curățarea ei nu solicită pea mult efort: un periaj săptămânal va fi suficient

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.