Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
PPVD logo
Hrănirea pisicii tale adulte
Probiotice pisici

Probiotice pisici: ce sunt și când să le administrezi

3 minute de citit
PPVD logo
Sponsorizat de Pro Plan Vet Diets

Probiotice pentru pisici, echilibrul microbiomului intestinal și bacteriile benefice - aceste termeni din lumea sănătății au început să prindă rădăcini și în universul felin, stârnind curiozitatea proprietarilor de pisici cu privire la rolul probioticelor pentru pisici. Mulți proprietari s-au întrebat dacă există într-adevăr probiotice pentru pisici și dacă de acestea pot beneficia pisicile la fel de mult ca și oamenii. 

Răspunsul este da. Află din acest articol tot ce trebuie să știi despre probioticele pentru pisici, de la ceea ce sunt probioticele până la cum să le alegi pe cele mai bune pentru companionul tău felin.

 

Ce sunt probioticele pentru pisici?

Probioticele pentru pisici sunt „bacterii bune” vii care ajută la menținerea echilibrului tractului digestiv. Acest echilibru microbian este necesar pentru absorbția nutrienților și menținerea sănătății generale a pisicii.

Probioticele ajută, de asemenea, la promovarea unui sistem imunitar sănătos, sprijină echilibrul florei intestinale dar schimbările alimentare sau utilizarea de antibiotice pot perturba acest echilibru important. 

De aceea, poate fi foarte benefic să dai pisicilor probiotice, ca supliment alimentar sau hrană complementară. Află aici mai multe despre un microbiom intestinal sănătos la pisici cu digestie sensibilă.

Când să dai pisicii tale probiotice? 

Cum pot proprietarii de pisici să determine când este nevoie de probiotice pentru pisici în sistemul digestiv al felinelor lor? Există câteva semne obișnuite pe care trebuie să le urmărești. Simptomele tulburărilor digestive, precum scaunele moi, pot semnala un dezechilibru microbian care necesită atenție imediată. 


Medicul veterinar ar putea recomanda, de asemenea, suplimentarea dietei pisicii tale cu probiotice pentru pisica atunci când:

  • I s-au prescris antibiotice
  • A experimentat un eveniment emoțional, cum ar fi mutarea într-o casă nouă
  • A avut loc schimbarea hranei pisicii tale
  • Pisica ta suferă de anxietate de separare

Care sunt cele mai bune probiotice pentru pisici?

Dacă suspectezi că pisica ta ar putea avea nevoie de probiotice pentru pisici, sfatul principal este să consulți întotdeauna medicul veterinar înainte de a lua o decizie. Deși probioticele pot aduce numeroase beneficii, ele nu sunt potrivite pentru fiecare felină, iar în unele cazuri, poate fi necesar un tratament alternativ sau complementar. 

Doctorul veterinar va evalua necesitatea probioticelor pentru pisica ta ca hrană complementară și va face recomandările potrivite. Probioticele pentru pisici sunt disponibile în diverse forme:

  • Pudre
  • Pastile
  • Paste

Fie că optezi pentru o anumită formulă de probiotice pentru pisici la recomandarea și sfatul medicului veterinar sau alegi singur, e important să știi anumite detalii esențiale, cum ar fi doza potrivită pentru pisica ta și frecvența administrării probioticelor. 

Pentru a te asigura că pisica tă primește cele mai bune beneficii, îți recomandăm să respecți sfaturile medicului veterinar și instrucțiunile de pe produsul de probiotice pisici.

Probiotic Purina PRO PLAN Veterinary Diets FortiFlora pentru Pisici

Dacă ești în cautarea unei modalități convenabile de a oferi suplimente alimentare pisicii tale, probioticul Purina PRO PLAN FORTIFLORA pentru pisici e sub formă de pudră, astfel încât îl poți presăra ușor pe mâncarea pisicii tale o dată pe zi. 

Plicul cu pudră conține bacterii lactice vii, bacteria Enterococcus faecium care ajută la menținerea sănătății intestinale și echilibrului microflorei intestinale. Asigură-te întotdeauna că întrebi medicul veterinar înainte de a adăuga acest produs în dieta pisicii tale.

Aici găsești întreaga gamă de hrană de la Purina Pro Plan Veterinary Diets pentru pisici.

Probiotice pentru animale de companie

Pot fi administrate pisicilor probiotice pentru oameni?

Poate că deja ai un supliment probiotic în dulapul cu medicamente pentru tine sau familia ta? Poți fi tentat să îl împarți și cu cel mai bun prieten felin. Probioticele pentru oameni conțin bacterii benefice pentru microbiomul uman, care este diferit de microbiomul felinelor. 

Din acest motiv, este mai bine să oferi animalului tău o soluție creată pentru nevoile lor specifice. Probioticele pentru pisici sunt concepute pe baza unor formule care beneficiază de modul special în care funcționează sistemul lor digestiv.

Ar trebui să administrez probiotice puilor de pisică?

Puii de pisică pot suferi de aceleași probleme digestive ca și pisicile adulte. Poate tocmai te-ai mutat într-o casă nouă, sau ai schimbat recent dieta pisicuței tale. Ambele pot cauza o stare de neliniște la puii de pisică și aceasta poate perturba echilibrul sistemului lor digestiv.

Aici intervin probioticele pentru pisici, deoarece pot ajuta la repararea dezechilibrului microbian din sistemul digestiv al pisicii tale. Dacă ai observat că puiul tău de pisică are probleme digestive, discută întotdeauna cu medicul veterinar. Citește mai multe despre puii de pisică.

Este posibil să poți rezolva aceste probleme prin suplimentarea dietei pisicii cu probiotice pentru pisici. Dar, la fel ca în cazul oricărei medicamente, urmează întotdeauna instrucțiunile medicului veterinar.

Acum, că ai aflat cum funcționează probioticele pentru pisici și de ce sunt atât de importante, te invităm să descoperi cum să alegi cea mai bună hrană pisici potrivită pentru nevoile nutriționale specifice ale pisicii tale și să descoperi mai multe sfaturi despre mâncarea pisicilor din ghidurile experților Purina.

Articole populare

Pro Plan Vet Diets