Ce avem de câștigat când venim cu animalele la birou?

Am observat ce diferență a făcut aducerea animalelor la muncă pentru noi, la PURINA® - și nu ne referim doar la mișcarea suplimentară pe care o facem plimbând câinele până la birou! În general, colegii au observat că animalele ajută la menținerea unui echilibru sănătos între muncă și relaxare.

Studiile au arătat că angajații care vin însoțiți de animale la muncă arată mai puține semne de stres – asta deoarece animalele ne ajută să ne relaxăm și să ne facem timp să cunoaștem oameni noi. Și blănoșii au de câștigat. Întâlnesc persoane noi și se joacă împreună cu alte animale, în timp ce se bucură de mult timp alături de proprietarii lor.

Cum putem primi aprobarea din partea administrației clădirii?

Când compania în care lucrezi deține clădirea, ține de conducerea firmei să decidă dacă permite accesul animalelor sau nu. Însă, când compania a închiriat spațiul de lucru, va fi nevoie de o discuție cu compania care închiriază sau cu un agent imobiliar ori un proprietar - depinde de situație.

Înainte de a vorbi cu oricine, pregătește o listă de spații sau companii similare care permit accesul animalelor la muncă, pentru a demonstra că nu este o practică neobișnuită. Pregătește-te să discuți despre redactarea unor documente legale, pentru ca riscurile implicate să nu aparțină doar proprietarilor clădirii.

Ce documente legale ar putea fi necesare?

Avocații companiei vor schița un document care trebuie semnat de orice angajat care vrea să vină însoțiț de animale la muncă. Documentul îi ajută pe proprietari să înțeleagă riscurile implicate și să își asume responsabilitatea pentru orice situații juridice ar putea apărea, exonerând compania de responsabilitate.

Cum ne putem asigura că animalele se împacă bine și cu celelalte firme din clădirea de birouri?

Asigură-te că toți proprietarii înțeleg foarte bine ce tip de comportament se așteaptă de la animalul pe care îl aduc, ce e acceptabil și ce nu.

Ce documentație medicală trebuie să aducă angajații pentru animalele lor?

Din motive de siguranță, este bine să te asiguri că angajații care aduc animale la muncă au o documentație care atestă starea de sănătate a patrupedului și examinările medicale efectuate. De exemplu, documentele trebuie să prezinte dovada vaccinării animalelor, inclusiv vaccinarea antirabică. Sau, în cazul puilor de pisică și câine, că aceștia și-au primit dozele anuale de vaccin. Spune-le să păstreze copii ale documentelor în zona de lucru.

Aducerea animalelor la muncă va agrava alergiile colegilor de birou?

Alergiile nu ar trebui să fie o problemă cât timp proprietarii își asumă responsabilitatea pentru îngrijirea și curățarea animalelor lor. Dacă un animal este curat și are blana îngrijită corect și regulat, este mai puțin probabil să declanșeze alergii. De asemenea, îndepărtarea părului de animal și a altor urme care țin de el poate ajuta la reducerea alergiilor. Toate acestea trec de personal și includ regimul de curățenie al companiei tale. Asigură-te că la locul de muncă podelele sunt aspirate regulat și că sunt instalate filtre de aer, pentru a ajuta la păstrarea aerului curat.

Dacă problemele legate de alergii persistă, încercă să stabilești spații delimitate pentru accesul animalelor. Dacă nu pot fi ținute într-un birou sau într-un spațiu restrâns, stabiliește zone cu acces interzis pentru animale. Îți sugerăm să ții animalele departe de sălile de ședințe, toalete și sălile de mese.

O prezentare rapidă a alergiilor generate de pisici

Alergiile la pisici nu sunt deloc neobișnuite. Adesea, cei afectați dau vina pe părul de pisică și decid că pisicile cu părul scurt provoacă mai puține alergii. Totuși, este mai probabil să fie de fapt alergici la o proteină din saliva pisicii, care le ajunge pe piele atunci când acestea se spală.

Pentru a ajuta colegii sensibili să evite puseele de alergie, proprietarii trebuie să se asigure că pisicile sunt bine periate. De asemenea, trebuie să curețe orice smocuri de păr căzut și să țină pisica într-un spațiu închis, dacă este necesar.

O scurtă prezentare a alergiilor provocate de câini

Câinii produc mătreață, la care unii oameni pot fi alergici. Câinii care năpârlesc mult sunt mai pasibili să producă alergii. Când câinele unui angajat provoacă strănuturi, ar putea fi o idee bună să fie ținut într-un spațiu restrâns. Dacă un câine cauzează alergii severe, acesta nu trebuie lăsat la locul de muncă. Cel mai bun mod de a minimiza reacțiile alergice este de a spăla și îngriji adecvat toți câinii.

Cum poate fi ținută sub control năpârlirea?

Primul pas pentru a minimiza efectele năpârlirii este rugămintea ca toți proprietarii să își perieze regulat animalele, înainte de a le aduce la locul de muncă. Pasul doi este aspirarea frecventă a podelelor din birou.

Ce facem dacă animalele își fac nevoile unde nu trebuie?

Mai întâi, reține că toate animalele care ajung la locul de muncă trebuie să fie învățate să își facă nevoile afară sau în litieră. Proprietarii trebuie să știe programul de toaletă al animalului și să îl aducă numai când programul le permite să își ia pauze pentru asta.

Cu toate acestea, se pot întâmpla și accidente. În acest caz, proprietarul animalului trebuie să curețe imediat și să raporteze accidentul serviciului de curățenie, pentru ca totul să fie dezinfectat adecvat.

Pot alte persoane, în afară de proprietari, să ducă afară câinii care au nevoie să iasă?

Da, cu precizarea că oricine duce afară câinele altcuiva trebuie să ceară, mai întâi, permisiunea proprietarului. Acesta poate comunica ce comportament are câinele când dorește să iasă afară și poate oferi lesa.

Este important ca la birou să fie acordate mici pauze pentru ca animalele să poată fi scoase afară.

Ce se întâmplă dacă fuge un animal?

Dacă există probabilitatea ca un animal să fugă atunci când este deschisă ușa, animalul trebuie ținut în lesă sau protejat într-o zonă închisă. Dacă un animal chiar ajunge să fugă, este important să raportezi problema la departamentul de resurse umane, la pază ori la administrația clădirii, pentru ca angajații să poată începe căutarea cât mai curând posibil.

Îți recomandăm să folosești Facebook pentru postarea unui anunț (alături de o poză clară a animalului) și să rogi pe toată lumea să se implice.

Toți proprietarii de animale trebuie să se asigure că acestea poartă permanent o zgardă și o plăcuță de identificare, pentru a putea fi ușor returnate dacă s-au pierdut.

Cum mă pot asigura că animalul va fi OK în cazul unei urgențe?

În caz de urgență, trebuie să ai la îndemână:

  • • Numerele de telefon și adresa veterinarului și ale clinicii de urgențe non-stop.
  • • Trusă de prim ajutor, care include bandaje, tifon și apă oxigenată.
  • • O listă cu medicamentele pe care le ia animalul.

Familiarizează-ți animalul cu căile de evacuare, pentru a te asigura că se simte bine pe scări și în spații restrânse. Anunță din timp agentul de pază de pe etajul tău de prezența animalului la birou, în eventualitatea unei urgențe în care tu nu ești în zonă.

Ce provizii trebuie să fie disponibile pentru animale?

Apa, recipientele cu mâncare, recompensele și pungile pentru curățare sunt obligatorii în orice birou cu animale. Pe listă putem să adăugăm un culcuș, jucării de ros, saci de plastic cu legături, o lesă suplimentară, șervețele cu dezinfectant, trusă de prim ajutor, o listă cu numerele de telefon pentru urgențe veterinare și informațiie de contact ale clinicii veterinare non-stop.

Ce tipuri de recompense sunt sănătoase pentru animal?

Recompensele nu trebuie să depășească 10% din aportul caloric zilnic – altfel, animalul poate pierde din nutrienții necesari și, cel mai probabil, ia în greutate. Proprietarii trebuie să le specifice colegilor de muncă ce restricții alimentare are animalul lor.

Este important ca proprietarii animalelor să roage colegii să nu le ofere animalelor resturi de hrană umană. Altfel, vor învăța animalele să cerșească mâncare, ceea ce nu este bine nici pentru ele, nici pentru oamenii care încearcă să se bucure de o masă liniștită.

Cu ce tipuri de jucării e bine să se joace animalele la muncă?

Mingile sunt jucării perfecte pentru câini, în orice mediu – cu excepția locului de muncă. Orice jucărie care îi face să alerge și să se agite trebuie lăsată acasă. Alege jucării care să țină câinii ocupați și liniștiți, cum ar fi jucăriile de ros.

Pentru pisici, jucăriile cu pene sunt opțiuni ideale. Nu lăsa oamenii să alerge pisica cu laserul. Poate fi frustrant pentru o pisică să nu prindă acel punct roșu înșelător!

Ce zone de la birou trebuie interzise animalelor?

Recomandăm să nu permiți accesul animalelor în centrele de fitness, sălile de ședințe, bucătării, cantine, centre de date, departamente medicale, saloane pentru mămici și camere de odihnă. Personalul poate folosi lese și țarcuri pentru copii pentru a limita accesul animalelor la spații restrânse.

Ce spațiu exterior este ideal pentru un loc de muncă în care au access animale?

Parcurile, țarcurile pentru câini și spațiile exterioare mari sunt perfecte pentru a ieși din birou la aer curat și pentru a plimba câinii. De asemenea, personalul poate plimba câinii în împrejurimile clădirii de birouri, pentru a le consuma energia.

Cum pot să mă asigur că nu latră câinele prea mult?

Asigură-te că toți angajații înțeleg că un câine gălăgios sau temător trebuie lăsat acasă pe timpul zilei. Dacă un câine latră la cineva anume, proprietarul trebuie să ajute persoana respectivă să se apropie de câine fără teamă, făcându-le cunoștință cu ajutorul unei recompense oferite ca semn de prietenie.

Pisicile și câinii se vor bate între ei?

Recomandăm păstrarea pisicilor și a câinilor în lese sau în spații închise. Acest fapt le permite să stea în propriul spațiu, fără a cutreiera și a se juca prea agresiv unii cu alții. Orice animale predispuse să ‘se ia’ de alte animale trebuie să rămână acasă. Dacă proprietarul dorește să le aducă la birou, poate opta, mai întâi, pentru dresaj.

Dacă totuși se iscă o ceartă, proprietarii animalelor implicate trebuie să le separe imediat și să le ducă într-un spațiu neutru, pentru a vedea dacă există răni și pentru a le calma. Animalele implicate trebuie ținute separat, până învață să se poarte mai frumos unul cu celălalt. Dacă două animale nu se înțeleg, proprietarii se pot pune de acord să le aducă la birou în zile diferite.

Ce se întâmplă dacă un animal sperie pe cineva?

Angajații care aduc animale la muncă trebuie să înțeleagă că oamenii se pot speria de câini sau pisici necunoscute. Este important să fie respectate aceste sentimente. Dacă un animal le provoacă teamă oamenilor din jur, acesta nu trebuie să fie adus la muncă.

Cum poate personalul să se asigure că animalele se poartă frumos cu copiii la muncă?

Orice angajat care aduce un animal la birou trebuie să cunoască bine personalitatea animalului și să fie atent când sunt copii prezenți. Dacă un animal poate intimida sau speria un copil, proprietarul trebuie să evite, cu strictețe, orice incident – chiar dacă asta presupune să nu lase copiii să vadă animalul respectiv.

Cum poate fi proprietarul sigur de comportamentul adecvat al copiilor față de animale?

Proprietarul animalului trebuie să ajute copii să înțeleagă ce fel de comportament va face patrupedul să se simtă confortabil. Dacă un copil este prea agresiv, acesta trebuie ajutat să empatizeze cu animalul și învățat cum să îl abordeze cu mai mult respect. Copilului îi poate fi oferită o recompensă mică și sănătoasă, pe care să o dea animalului în semn de prietenie.

Cum te poți asigura că toți cei de la locul de muncă sunt de acord cu animalele?

Creează un mediu în care oamenii să își poată exprima ușor punctul de vedere și să simtă că sunt ascultați. Doar așa se poate lucra împreună pentru a crea indicații solide pentru animale la locul de muncă.

Cum este cel mai bine să pregătim un animal pentru a-l duce la locul de muncă?

Dacă vrei să te asiguri că animalul se poartă bine la locul de muncă, studiază-i comportamentul. Este bine instruit, prietenos și calm? Dacă nu, trebuie să îl înveți. Apoi, va trebui să te asiguri că animalul este bine periat, pentru ca mătreața și alergenii să nu declanșeze alergii.

În ziua în care aduci animalul la muncă, asigură-te că se simte confortabil pe drum. Ia în considerare varianta în care aduci pisica la birou întâi în weekend, când poate explora noile împrejurimi în liniște, cu mai puține elemente care să îi distragă atenția.

Cum poate fi făcută confortabilă deplasarea pisicii cu mașina spre locul de muncă?

Mersul cu mașina poate fi dificil pentru pisici. Ar putea fi necesar să urmezi acești trei pași înainte de a putea să o ții o zi întreagă la muncă.

  • Obișnuiește-o cu deplasarea în cușcă, punând înăuntru o recompensă și apoi plimbând-o prin casă.
  • Fă câteva plimbări cu mașina, înainte de a o aduce la muncă, pentru a o obișnui cu deplasarea.
  • Adu-o la muncă doar pentru perioade scurte de timp.

După ce a început să se obișnuiască, poți încerca să o aduci o zi întreagă. Dacă pisica se împotrivește, e posibil să prefere să fie lăsată să stea acasă și să moțăie cât ești la birou.

Când ai adus pisica la birou, asigură-te că ai adus și o litieră, precum și obiecte familiare (cum ar fi jucării și o păturică) cu mirosul ei pe ele. Aceste obiecte ar putea să o ajute să se liniștească.

Cum poate fi făcută confortabilă deplasarea câinelui cu mașina spre locul de muncă?

Deși câinilor le place deplasarea cu mașina, trebuie luate unele măsuri de precauție. Nu lăsa câinele să stea pe locul din față – ține-l în spate, ideal într-o cușcă pentru transport, fixată pe scaun cu o centură de siguranță pentru câine (acestea sunt disponibile în majoritatea magazinelor pentru animale).

Nu lăsa câinele să scoată capul pe fereastra mașinii – poate fi periculos. Pentru cazul în care câinele fuge pe drumul spre muncă, asigură-te că poartă o zgardă și o plăcuță de identificare, precum și un microcip.