Instrument pentru condiția fizică a pisicii

Să te joci cu pisica ta e unul dintre cele mai plăcute lucruri. De asemenea, este și foarte important pentru sănătatea ei, din copilărie până la vârsta adultă. Joaca încurajează pisica să fie activă, să rămână suplă și să își păstreze forma fizică. În plus, joaca este un exercițiu grozav pentru pisică, care o încurajează să își manifeste instinctele sale naturale de vânător.
Pisică jucându-se în iarbă
Pisică jucându-se în iarbă
Pisică jucându-se în iarbă

Greutatea și starea fizică sănătoasă a pisicii

Poate fi greu de observat dacă pisica ta a luat puțin în greutate. Și, în timp ce te-ai putea gândi ‘ei bine, am mai mult de iubit la ea’, din perspectiva sănătății, mărimea chiar contează! De aceea, experții noștri au creat Instrumentul pentru Condiția Fizică, pentru a te ajuta să monitorizezi schimbările formei pisicii tale și a te ajuta să o menții sănătoasă în anii care vor urma.

Ești gata să încerci? Folosește slider-ul de mai jos pentru a selecta forma fizică a pisicii tale și îți vom spune în ce situație se află.

Despre Instrumentul pentru Condiția Fizică

Când vine vorba de evaluarea sănătății generale a pisicii tale, știm cât e de important să privim dincolo de cântar. Uită-te la pisică din toate unghiurile – și nu te teme să o atingi. Simte cât de suplu (sau altfel!) este corpul ei. Te va ajuta să stabilești dacă pisica ta este în formă.

Nu te îngrijora dacă pisica e agitată la început – un pic de perseverență delicată, puține mângâieri liniștitoare și poate chiar o recompensă sau două și se va supune repede.

Greutate sănătoasă, viață fericită

Nu este atât de greu pe cât pare să îți ajuți pisica să se mențină în formă – trebuie să o menții fericită, sănătoasă și plină de energie. Dar, dacă pisica ta a acumulat câteva kilograme, acest lucru poate avea un efect advers asupra nivelului de efort și poate duce la probleme grave de sănătate. Pentru început, pisicile supraponderale sunt predispuse să sufere de:

  • Artrită, afecțiuni și dureri ale articulațiilor
  • Diabet de tip 2
  • Boli cardiace
  • Rezistență redusă la efort
  • Creșterea riscurilor anestezice și chirurgicale
  • Reducerea funcției ficatului, din cauza unui ficat gras, mai ales la pisici

Dacă nu urmărești greutatea pisicii, te poți aștepta să petreci mult timp la veterinar (și să cheltuiești mai mulți bani). Dar asta poate reduce și durata de viață sănătoasă a pisicii tale.

Exemplu de verificare a indicelui de masă corporală

Nu ești sigur dacă ai calculat corect? Doar greutatea pisicii nu îți va spune dacă este într-o formă fizică ideală. Este timpul să acționezi!

Proprietarii pot avea păreri diferite despre ce este de fapt o greutate sănătoasă. Adevărul simplu: mai suplu este mai bine. Adică, fiecare pisică este diferită și va avea propriile nevoi alimentare și de exercițiu. În funcție de forma și dimensiunea corpului, două pisici pot cântări la fel, dar una poate fi supraponderală, iar cealaltă poate fi subponderală. Totul ține de condiția ei fizică.

Uite exemplele de mai jos, pentru a vedea cum se măsoară indicele, folosind Instrumentul pentru Condiția Fizică. După cum poți observa, nu ține numai de greutate – ține și de forma și dimensiunea corpului.

Instrumentul PURINA pentru Condiție Fizică

Pentru ei, toată pasiunea noastră.Majoritatea familiilor vor servi animalele cu delicatese între mese – este greu să reziști ochilor care imploră! Dar aceast lucru face greu de monitorizat cât mănâncă pisica – nu știi niciodată cine i-a mai oferit o recompensă.

Deci, nu este surprinzător că stăpânii se simt uimiți de greutatea pisicii. De fapt, un studiu PURINA® a arătat că 70% dintre proprietari își cântăresc animalele numai la veterinar, o treime din ei crezând că animalul este supraponderal. Și, îngrijorător, două treimi spun că nu s-au gândit, niciodată, la o dietă light, sau la una adecvată vârstei, dimensiunii sau stilului de viață al animalului.

Ai nevoie de o mână de ajutor?

Experții noștri sunt încântați să răspundă la întrebările tale despre greutatea și bunăstarea generală a animalului – doar intră în contact .

Cum să menții o greutate sănătoasă

Pentru a menține pisica în formă, este important să urmezi indicațiile de alimentare de pe spatele pachetului. Asigură-te că ai ajustat corespunzător porțiile. Și cântărește întotdeauna hrana pisicii – aproximarea cantității va duce mai degrabă la supraalimentare!

Oferindu-i pisicii tratații ocazionale poate fi un mod grozav de a o mulțumi (și chiar educa), fără a folosi resturi de la masă. Nu uita să fii atent la orice tratații date – toate trebuie să fie conforme cu rația zilnică a pisicii. Articolul nostru Cum să menții o greutate corectă oferă mai multe indicații despre acest subiect.

Exercițiul și joaca sunt vitale pentru a menține animalul (și pe tine!) în formă și sănătos. De asemenea, este un mod grozav de a petrece timp împreună și de a vă consolida legătura. Pentru unele idei despre cum să îți menții pisica sănătoasă și activă, citește articolele noastre de la Exercițiul fizic și monitorizarea greutății la pisici