Pentru ei, toată pasiunea noastră
Birmaneză

Pisica Birmaneză

O pisică Birmaneză are părul semi-lung, cu o colorație mai închisă la vârfuri, pe față, picioare, urechi și coadă, și o nuanță pală a culorii pe corp. Este o pisică destul de mare, cu corpul îndesat și picioare scurte. Pisica Birmaneză are ochii albaștri și patru labe alb pur. „Șosetelele” din față acoperă doar labele, însă cele din spate sunt mai lungi. Capul este mare și rotunjit, cu urechi de dimensiuni medii. Pisicile Birmaneze pot avea diferite culori.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică liniștită
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • O pisică de familie grozavă

Personalitate

Pisicile Birmaneze sunt recunoscute ca fiind o rasă deosebit de iubitoare și afectuoasă, fiind create pentru a fi pisici de companie timp de mai multe generații. Sunt docile și tăcute. Pisicile Birmaneze sunt sociabile, inteligente și prietenoase, curioase și atașate de oameni, însă nu prea gălăgioase.

Origine Pisica Birmaneză

Țară de origine: Burma/Franța

Alte denumiri pentru Pisica Birmaneză: Pisica sacră de Burma

Deși nu există o înregistrare clară a originii pisicilor Birmaneze, se știe că o pereche a fost dusă în Franța în jurul anului 1919, de la aceasta formându-se rasa în lumea occidentală. Cu toate acestea, pisicile Birmaneze aproape că au dispărut ca rasă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și au fost încrucișate masiv cu rase cu părul lung (în principal Persane), dar și cu linii de Siameze pentru a reconstrui rasa. La începutul anilor 1950 se produceau din nou pui de pisică Birmaneză pură. Rasa Birmaneză reconstruită a fost recunoscută în Marea Britanie în 1965.

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!