Savannah

Savannah
Pisica Savannah este înaltă, subțire, cu picioare lungi, iar dimensiunea ei finală poate depinde de asemenea de cât de aproape se află puiul respectiv de prima generație încrucișată – primele generații fiind destul de mari. Masculii Savannah sunt de obicei mai mari decât femelele. Din cauza factorilor aleatori din genele hibride ale pisicii Savannah pot exista variații semnificative de dimensiune, chiar și în interiorul aceluiași cuib. Aspectul general al unei anumite pisici Savannah depinde în mare măsură de generație. De obicei sunt pătate, însă pot apărea și în modelul clasic sau marmorat, culoarea zăpezii și albastru sau alte culori diluate. Urechile sunt înalte, în formă de cupă adâncă și ridicate (partea din spate a urechilor are o bandă centrală mai deschisă la culoare, mărginită cu negru, gri închis sau maro, care creează efectul unui ochi), au un nas lat și ochii orientați către nas. Coada scurtă este decorată cu inele negri, are un vârf negru complet, iar ochii pot fi verzi, căprui sau aurii.
  • Pisică foarte activă și băgăcioasă
  • Pisică independentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Pisică de curte
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Pisicile Savannah sunt destul de controversate. Ele sunt rezultatul încrucișării dintre o pisică domestică și un Serval — o pisică sălbatică africană de talie medie, cu urechi mari. Aceste prime exemplare încrucișate au fost apoi încrucișate din nou, iar pisicile care au rezultat sunt numite domestice. Rasa a început să apară la jumătatea anilor 1980 și este recunoscută de una dintre organizațiile de iubitori de pisici.

Țară de origine

SUA

Alte denumiri

-

Personalitate

Deoarece Savannah nu este o rasă atât de frecvent întâlnită, este dificil să facem afirmații generale despre personalitatea lor și despre cât de predictibile sunt. Se spune că unele sunt foarte sociabile și prietenoase cu oamenii necunoscuți și cu alte pisici și alți câini, în timp ce altele pot fugi și se pot ascunde sau pot începe să șuiere și să mârâie atunci când se întâlnesc cu cineva străin. Aparent pisicile Savannah pot sări la înălțimi foarte mari (2.5m) din poziție fixă și învață repede. Cel mai probabil nu este pisică la origine. Este foarte mare și puternică și este adesea descrisă drept „insistentă”. Se spune că pisicile Savannah „ciripesc” ca un Serval sau miaună ca o pisică domestică sau un amestec între cele două. Sunt cunoscute și pentru faptul că șuieră destul de tare.

Sănătate

Este prea devreme să știm dacă rasa de pisici Savannah are probleme de sănătate, deoarece literatura veterinară nu menționează așa ceva încă.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le aveți în vedere sunt administrarea cantității corecte de mâncare pentru a 'ideal body condition' în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana pisicilor Savannah este ușor de îngrijit. Ca orice pisică, și această rasă are neveoi de vaccinări regulate, deparazitare și controale anuale de sănătate.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.