Pentru ei, toată pasiunea noastră
pisica rasa asiatica

Asian

Pisicile Asian au corpul lung și destul de musculos și o coadă care se subțiază spre vârful rotunjit. Femelele Asian sunt mult mai mici și mai drăguțe decât motanii. Capul este ușor ascuțit spre bot, cu creștetul rotunjit, urechi depărtate de lungime medie și ochi mari cu margine argintie. Blana, care poate avea aspect de mătase în ape, este scurtă, fină și stă aproape de corp. Există o gamă largă de culori și modele în cadrul acestui grup.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Rasa de pisici Asian are un temperament foarte asemănător cu Burmeza – extrem de prietenoasă și afectuoasă – însă ceva mai puțin turbulentă decât burmeza. Pisicile Asian adoră să fie în centrul atenției și au nevoie să facă parte din familie. Pot fi destul de pretențioase și își urmează adesea stăpânii prin casă, cerșind atenție. Pisicile Asian sunt foarte inteligente și deseori pot rezolva probleme cum ar fi deschiderea ușilor. Pot fi foarte sensibile la sentimentele stăpânilor lor, ceea ce le face companioni excelenți.

Origine

Țară de origine: Marea Britanie

Pisicile din rasa Asian sunt asemănătoare pisicilor burmeze, însă au blana în culori care nu sunt recunoscute în rasa burmeză. Din acest grup mai fac parte pisicile Bombay, Burmilla și Tiffanie. Este o rasă relativ nouă și cu dezvoltare rapidă, care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Rasa de pisici Asian include rasele Bombay, Burmilla și Tiffanie, care sunt menționate separat.

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!