Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Egyptian Mau

Egyptian Mau - Pisica egipteană

Rasa de pisici Egipteana Mau este elegantă, cu un aspect atletic și este caracterizată de un model cu pete așezate aleatoriu. Se spune despre pisicile Mau că au o privire unică „îngrijorată”. Această expresie facială este generată de ochi mari, de culoarea agrișei verzi, așezați drept sub o sprânceană dreaptă și între liniile paralele ale nasului. Rasa Mau nu este la fel de solidă ca British Shorthair, însă nu este nici la fel de zveltă ca grupele de pisici orientale. Blana pisicii Mau Egiptene este mătăsoasă și fină și are un luciu special. Fruntea are semnele tipice „M” și de încruntare, formând linii pe frunte, care continuă în jos pe ceafă. Modelul pătat distinct al pisicilor Mau poate avea diverse culori, formând un contrast între culoarea cafeniu deschis și marcajele în nuanțe mai închise.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate pisica egipteană

Pisica Mau Egipteană este iubitoare și jucăușă. Se spune că sunt niște animale extrem de inteligente și că le place să învețe trucuri noi și să meargă în lesă. Sunt pisici ideale pentru familii, deoarece le plac agitația și atenția. Fiind foarte active, pisicile Mau au nevoie de stimulente cum ar fi jucăriile sau companioni cu care să se joace, îndeosebi dacă urmează să le lăsați singure mult timp.

Origine Egipteana Mau

Țară de origine: Egipt/Italia

Mau înseamnă „pisică” în limba egipteană, iar această rasă se aseamănă foarte mult cu pisicile pătate sculpturale prezentate în arta Egiptului Antic. Rasa își are originea într-o pisică pătată găsită în Cairo despre care se spune că a fost dusă la Roma în 1953 de către o prințesă rusă. Aceasta a produs o serie de pisici pătate în Italia și, ulterior, s-a mutat în America de Nord unde crescătorii au dezvoltat rasa Mau modernă. Se spune că marcajele caracteristice de pe cap seamănă cu scarabeul considerat animal sacru de egiptenii antici.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!