OpenOpen

Albastra de Rusia

Albastra de Rusia

Albastra de Rusia este o pisică de talie medie spre mare, cu un corp elegant și grațios și picioare lungi și subțiri. Pare să meargă pe vârfuri. Capul este alungit, cu mustăți proeminente și urechi mari. Ochii verzi și plini de viață sunt așezați la distanță și au formă migdalată. Blana este dublă, cu un strat inferior foarte des și este fină, scurtă și moale. Ca textură, blana Albastrei de Rusia este foarte diferită de orice altă rasă și reprezintă marca înregistrată a acestei rase. Deși se numește Albastra de Rusia, pot apărea uneori și pisici negre și albe de Rusia. La varietatea cea mai des întâlnită de albastru, culoarea blănii este un albastru uniform cu un luciu argintiu.

Albastra de Rusia
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Albastra de Rusia
  • Activitate : Intensă
Albastra de Rusia
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Albastra de Rusia a fost inițial cunoscută drept Pisica Arhanghel, deoarece se spune că a ajuns în Europa pe vasele din portul rusesc cu același nume (Arkhangelsk). A fost cunoscută de asemenea drept Pisica Spaniolă și Pisica Malteză, îndeosebi în SUA, unde acest ultim nume a persistat până la începutul secolului. Cu toate acestea, există dovezi clare care leagă această pisică de Rusia. Un număr mare de pisici cu blana de culori asemănătoare se găsesc în Scandinavia, iar blana lor deasă indică faptul că trăiesc într-un climat nordic. Deși albastrul e este considerat a fi culoarea tipică a acestei rase, se cunosc și pisici negre și albe de Rusia. Aceste culori au apărut în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, când cele câteva Albastre de Rusia rămase au fost încrucișate cu British Blue și cu Siameză pentru a le menține numărul.

Țară de origine

Rusia

Personalitate

Albastrele de Rusia sunt liniștite și sensibile, uneori timide și rezervate, dar se spune că sunt extrem de loiale companionilor umani pe care și-i aleg. Este posibil să aibă o atitudine prudentă față de străini și să dureze mai mult până dezvoltă o relație de prietenie cu oamenii. Odată instalate într-un mediu iubitor, vor fi bucuroase să se joace cu jucării și să sară, să se cațere și să alerge de jur împrejur, fiind extrem de agile și sprintene.

Sănătate

Rasa Albastra de Rusia pare să fie una foarte sănătoasă.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stilul de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le aveți în vedere sunt administrarea cantității corecte de mâncare pentru a fi în forma ideală ' în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Ca majoritatea raselor cu păr scurt, Albastra de Rusia nu necesită multă îngrijire pentru a-și păstra blana sănătoasă, însă îi place atenția, prin urmare îi va face plăcere să fie periată cu o perie moale. Ca la orice pisică, se recomandă controalele anuale de sănătate, vaccinarea și deparazitarea.