Albastră de Rusia

Russian Blue
Albastra de Rusia este o pisică de talie medie spre mare, cu un corp elegant și grațios și picioare lungi și subțiri. Pare să meargă pe vârfuri. Capul este alungit, cu mustăți proeminente și urechi mari. Ochii verzi și plini de viață sunt așezați la distanță și au formă migdalată. Blana este dublă, cu un strat inferior foarte des și este fină, scurtă și moale. Ca textură, blana Albastrei de Rusia este foarte diferită de orice altă rasă și reprezintă marca înregistrată a acestei rase. Deși se numește Albastra de Rusia, pot apărea uneori și pisici negre și albe de Rusia. La varietatea cea mai des întâlnită de albastru, culoarea blănii este un albastru uniform cu un luciu argintiu.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasă, dar independentă
  • Pisică tăcută
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Albastra de Rusia a fost inițial cunoscută drept Pisica Arhanghel, deoarece se spune că a ajuns în Europa pe vasele din portul rusesc cu același nume (Arkhangelsk). A fost cunoscută de asemenea drept Pisica Spaniolă și Pisica Malteză, îndeosebi în SUA, unde acest ultim nume a persistat până la începutul secolului. Cu toate acestea, există dovezi clare care leagă această pisică de Rusia. Un număr mare de pisici cu blana de culori asemănătoare se găsesc în Scandinavia, iar blana lor deasă indică faptul că trăiesc într-un climat nordic. Deși albastrul e este considerat a fi culoarea tipică a acestei rase, se cunosc și pisici negre și albe de Rusia. Aceste culori au apărut în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, când cele câteva Albastre de Rusia rămase au fost încrucișate cu British Blue și cu Siameză pentru a le menține numărul.

Țară de origine

Rusia

Alte denumiri

-

Personalitate

Albastrele de Rusia sunt liniștite și sensibile, uneori timide și rezervate, dar se spune că sunt extrem de loiale companionilor umani pe care și-i aleg. Este posibil să aibă o atitudine prudentă față de străini și să dureze mai mult până dezvoltă o relație de prietenie cu oamenii. Odată instalate într-un mediu iubitor, vor fi bucuroase să se joace cu jucării și să sară, să se cațere și să alerge de jur împrejur, fiind extrem de agile și sprintene.

Sănătate

Rasa Albastra de Rusia pare să fie una foarte sănătoasă.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stilul de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le aveți în vedere sunt administrarea cantității corecte de mâncare pentru a fi în forma ideală ' în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Ca majoritatea raselor cu păr scurt, Albastra de Rusia nu necesită multă îngrijire pentru a-și păstra blana sănătoasă, însă îi place atenția, prin urmare îi va face plăcere să fie periată cu o perie moale. Ca la orice pisică, se recomandă controalele anuale de sănătate, vaccinarea și deparazitarea.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.