Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pisica Orientală Cu Păr Scurt

Pisica Orientală cu păr scurt

Pisicile orientale sunt de talie medie, dar sunt mai grele decât par. Corpul este asemănător cu al unei Siameze: lung, subțire, cu o coadă lungă ca un bici și picioare lungi și zvelte. Capul are o formă triunghiulară și ascuțită, cu un profil drept și urechi mari așezate depărtat. Blana pisicii orientale este foarte scurtă și apropiată de corp. Textura este fină și lucioasă. Pisicile orientale cu păr scurt pot avea o mulțime de culori și modele.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Ca și Siameza, Orientala este o pisică inteligentă și curioasă care își face simțită prezența. Îi place să comunice cu companionii ei umani și așteaptă un răspuns. Vrea să facă parte din familie și îi place să joace jocuri cum ar fi prinderea unei mingi de hârtie mototolită. Pisicilor orientale le place să se distreze și nu le place să stea singure, așa că dacă ești plecat toată ziua la serviciu probabil că ar trebui să mai iei încă o pisică orientală.

Origine

Țară de origine: America/Marea Britanie

Pisica orientală este, de fapt, o Siameză cu o blană diferit colorată și ochi verzi (cu excepția rasei Foreign White, care are ochii albaștri). Forma și temperamentul sunt identice cu ale Siamezei. Rasa de pisici orientale a fost creată prin încrucișarea Siamezei cu alte rase pentru a produce culori diferite. „Siameza” neagră exista de mult timp, însă abia prin 1950 au început să se facă eforturi serioase pentru a produce culori diferite, iar tipul negru este cunoscut acum drept pisica orientală neagră. Următoarea rasă orientală care s-a dezvoltat a fost Havana, o „Siameză” ciocolatie (a nu se confunda cu Havana Brown care este o rasă americană separată). Reproducerea selectivă a produs de atunci mult mai multe culori și modele de blană.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!