Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Jenifer

PhD, Technical Communication Manager and Veterinarian @Purina

Jenifer
Stiinta

Stiinta

Go to the section >

Purina a fost prima companie care a înființat în 1926 un centru de cercetare dedicat nutriției animalelor de companie. În același an, Purina a propus prima hrană completă și echilibrată pentru câini. În 2001, Purina a fost cumpărată de Nestlé. Noua companie formată și-a reunit cunoștințele unice și expertiza Nestlé și Purina pentru a crea una dintre autoritățile de top din lume în îngrijirea animalelor de companie. Principalele domenii de cercetare pe care Nestlé și Purina se concentrează sunt: gestionarea greutății, obezitatea și diabetul, îmbătrânirea și cogniția, sănătatea gastro-intestinală și microbiomul.

Exemple de descoperiri importante Purina:

Probioticele:
Oamenii de știință Nestlé au inițiat cercetări în domeniul probioticelor. Cunoașterea modului în care probioticele pot fi benefice pentru sănătatea digestivă la om a condus multe produse inovatoare, cum ar fi formulele probiotice pentru sugari, băuturile nutrivite pentru copii și iaurtul pentru adulți. La rândul lor, cercetările Nestlé i-au ajutat pe oamenii de știință Purina să stabilească modul în care probioticele pot sprijini sănătatea digestivă la câini și pisici. O echipă de oameni de știință din Nestlé și Purina, în colaborare cu parteneri industriali, laboratoare academice și veterinari distinși, au realizat o serie de studii care au condus la dezvoltarea unui produs (Purina® Pro Plan® FortiFlora®, care conține probioticul Enterococcus faeciun SF68®) – o tulpină probiotică aprobată exclusiv pentru Purina, Fortiflora pentru câini și Fortiflora pentru pisici. Studiile de testare a E. faecium SF68® pe animalele de companie au confirmat siguranța sa la pisici și câini, supraviețuirea sa în intestin și eficacitatea sa în gestionarea scaunelor. De asemenea, susține sănătatea și echilibrul intestinal și susține un sistem imunitar puternic.

Prebioticele:
Prebioticele stimulează selectiv creșterea bacteriilor benefice (de exemplu, lactobacili și bifidobacterii) în intestinul gros al animalelor de companie și, în cele din urmă, ajută la echilibrarea microflorei intestinale. În intestinul sănătos, un echilibru între activitățile antagonice și sinergice este normal. Cu toate acestea, acest echilibru poate fi ușor destabilizat de o varietate de factori, de la stres, la boli gastro-intestinale. Cercetările Purina au demonstrat că rădăcina de cicoare care conține inulină, o polizaharidă fermentabilă care funcționează ca un prebiotic, oferă un substrat pentru creșterea benefică a microflorei în detrimentul unor bacterii patogene, de exemplu, clostridiile. Oamenii de știință de la Purina au descoperit și că cicoarea ajută la creșterea digestibilității calciului la câini, afectând pozitiv mediul gastro-intestinal. Unele produse Purina de la PURINA ONE și PURINA PRO PLAN conțin rădăcină de cicoare uscată în rețetă.

Dietele hipoalergenice:
Reacțiile adverse ale câinilor și pisicilor la alimente sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni cu care veterinarul și proprietarul se pot confrunta. Reacțiile adverse alimentare pot apărea atunci când antigenele proteice se infiltrează în intestinul câinelui/pisicii și provoacă un răspuns imunitar. Hidrolizarea înseamnă că proteina este tăiată atât de mic încât sistemul imunitar nu o poate recunoaște. Purina hidrolizează și purifică proteina de soia, creând astfel o proteină concentrată, de calitate, cu greutate moleculară redusă. Purina a introdus o dietă hipoalergenică patentată cu proteine din soia, numită PURINA PRO PLAN VETERINARY DIETS HA Hipoalergenică.

Funcționarea creierului și sănătatea cognitivă:
Acesta este un domeniu important de cercetare pentru Purina. Una dintre cele mai mari și mai impactante probleme cu care se confruntă câinii odată cu înaintarea în vârstă este scăderea funcției cognitive. La câini, glucoza este sursa de energie principală a creierului. Glucoza joacă un rol esențial în funcțiile normale ale creierului, cum ar fi memoria, învățarea, luarea deciziilor și alte funcții executive. Pe măsură ce câinii îmbătrânesc sau din cauza anumitor provocări ale funcției creierului, creierul nu mai folosește glucoza în mod eficient, iar asta duce la neregularități și afectări ale funcției creierului precum: memorie, învățare, conștientizare, percepție și luarea deciziilor. Echipa de oameni de știință Purina a dezvoltat un produs pentru gestionarea nutrițională a acestei afecțiuni fiziologice. Și-au dat seama că dacă ar putea furniza o sursă alternativă de energie creierului, acesta ar putea sprijini creierul și funcția cognitivă a câinilor. Studiile au arătat că trigliceridele cu lanț mediu (MCT) adăugate în hrană pot servi drept sursă alternativă de energie pentru creier. Așadar, echipa Purina a demonstrat că hrana care conține MCT ar putea contribui la îmbunătățirea funcției creierului canin și la susținerea funcției cognitive la câinii seniori. Cu această descoperire științifică, Purina a creat PURINA PRO PLAN VETERINARY DIETS NC NeuroCare, PURINA PRO PLAN EXPERT CARE NUTRITION Adult 7+ și PURINA PRO PLAN OPTIAGE.

Îmbătrânirea felinelor:
Oamenii de știință Purina au brevetat o soluție pentru pisicile în vârstă, PURINA PRO PLAN Adult 7+. Acest produs este formulat cu un amestec nutritiv compus dintr-o combinație de prebiotice (rădăcină de cicoare), acizi grași omega 3 și 6, vitamina E și betacaroten, care s-a dovedit că prelungește durata de viață și îmbunătățește calitatea vieții pisicilor mature cu un an în medie, atunci când sunt hrănite exclusiv cu acest produs.

Susținerea sistemului imunitar:>br> Sistemul imunitar este vital pentru menținerea sănătății animalelor de companie, dar poate fi compromis de unele situații stresante cu care se confruntă (vizite la veterinar, contact cu alte animale, situații noi etc.). În plus, există câteva momente din viața unui animal de companie în care această provocare este și mai mare: de exemplu, la puii de câini și pisici în creștere, atunci când sistemul imunitar este în dezvoltare. Hrana are un impact direct asupra imunității. Cercetările noastre se concentrează pe găsirea unor soluții nutriționale care să susțină sistemul imunitar al animalului de companie fără a-l stimula în exces, ținând cont de specificul acestei etape de viață. Oamenii de știință de la Purina au demonstrat beneficiile includerii colostrului bovin în hrană. Cercetarea a identificat că colostrul bovin poate sprijini răspunsul imun local și sistemic și poate spori diversitatea și stabilitatea microbimului intestinal. Aceste beneficii pot ajuta la susținerea scaunelor legate de stres și la îmbunătățirea sănătății intestinale generale. Purina a inclus colostru bovin în formulele pentru pui de câini și pisici, pentru a sprijini beneficiile sănătății sistemului imunitar și digestiv: PURINA® PRO PLAN® EXPERT CARE NUTRITION, ACTI-PROTECT™ și PURINA® PRO PLAN® OPTISTART ™.

Gestionarea alergenilor pisicii:
În 2019, după mai mult de 10 ani de cercetări, Purina a dezvăluit o abordare revoluționară de gestionare a alergenilor la pisici. O abordare sigură și dovedită pentru a neutraliza alergenul major al pisicii, FEL d1, chiar la sursa sa, în saliva pisicilor. Această abordare nu interferează cu producția normală a acestui alergen și nu are impact asupra fiziologiei generale a pisicii. Soluția este folosirea unui ingredient sigur din ouă în hrana pisicii pentru a neutraliza alergenul principal. Acest ingredient reduce alergenul activ transferat de păr și mătreață în timpul perierii și, în cele din urmă, reduce alergenul principal din mediu.

În 2020, Purina a lansat PRO PLAN® LIVECLEAR®, prima și singura hrană pentru pisici care reduce alergenii de pe blana pisicii.