Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Jenifer

PhD, Technical Communication Manager and Veterinarian @Purina

Jenifer
Stiinta

Stiinta

Go to the section >

Doctor, Manager în comunicare tehnică și medic veterinar @Purina


Pentru mulți proprietari de animale de companie, hrana uscată ar putea fi mai convenabilă, dar hrănirea animalului tău de companie cu hrană umedă sau combinarea acestora are unele avantaje. Hrana uscată ajută la menținerea dinților și a gingiilor sănătoase, în timp ce hrana umedă ajută la menținerea hidratării. Ambele tipuri de hrană de la brandurile Purina oferă rețete gustoase și preparate nutritive.  

Apa este un nutrient esențial, iar deficiența sa cauzează probleme într-un timp foarte scurt. În mod normal, apa potabilă este principala sursă de hidratare a pisicilor și a câinilor, de aceea hrana umedă poate fi o sursă importantă de apă pentru unele animale, în special pentru cele care nu obișnuiesc să bea atât de mult, așa cum se întâmplă adesea în cazul pisicilor. 

Așadar, consumul de hrană umedă crește cantitatea totală de urină, care este importantă pentru animalele de companie predispuse la probleme urinare, cum ar fi cistita idiopatică la pisici sau calculii renali la pisici și câini. De exemplu, hrana umedă pentru pisici ar putea fi recomandată în gestionarea nutrițională a unor boli, cum ar fi bolile tractului urinar sau obezitatea. 

Un avantaj suplimentar al hrănirii mixte este că animalul tău de companie se va obișnui atât cu hrana uscată, cât și cu cea umedă. Acest aspect este important, în special la felinele care tind să fie mai puțin interesate să încerce noi tipuri de alimente la vârsta adultă.  

De asemenea, conținutul de apă din hrana uscată pentru animalele de companie este sub 14%, în timp ce hrana umedă conține un minim 60% apă. Acest lucru înseamnă că alimentele umede conțin de până la 5 sau 6 ori mai multă apă decât cele uscate. Diferențele privind cantitatea de apă influențează nivelul de energie pe care îl conțin alimentele, de aceea hrana uscată are de aproximativ 3 ori mai multe calorii decât cea umedă. 

Deși, este posibil ca hrana umedă să îndeplinească toate cerințele energetice complete ale câinelui sau ale pisicii, cât timp aceasta este completă și echilibrată, uneori poate fi mai costisitoare întrucât cantitatea de alimentație necesară este mai mare din pricina conținutului caloric mai mic.  

Prin urmare, o combinație de hrană uscată și hrană umedă, adică o alimentație mixtă, poate fi opțiunea perfectă nu numai pentru animalele de companie sănătoase, ci și pentru cele cu anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi bolile tractului urinar (unde hrana umedă ajută la creșterea diluției urinei) sau obezitatea (unde hrana umedă ajută la creșterea volumului de hrană administrat). 

Dacă dorești să introduci alimentația mixtă în dieta animalului tău de companie, poți consulta ghidurile de hrănire Purina de pe eticheta fiecăreia dintre gamele noastre de produse care oferă atât hrană umedă, cât și uscată. Medicul tău veterinar ar trebui, de asemenea, să te poată ajuta și îndruma în legătură cu acest subiect.