Pentru ei, toată pasiunea noastră
Savannah

Savannah

Pisica Savannah este înaltă, subțire, cu picioare lungi, iar dimensiunea ei finală poate depinde, de asemenea, de cât de aproape se află puiul respectiv de prima generație încrucișată – primele generații fiind destul de mari. Masculii Savannah sunt de obicei mai mari decât femelele. Din cauza factorilor aleatori din genele hibride ale pisicii Savannah pot exista variații semnificative de dimensiune, chiar și în interiorul aceluiași cuib. Aspectul general al unei anumite pisici Savannah depinde în mare măsură de generație. De obicei sunt pătate, însă pot apărea și în modelul clasic sau marmorat, culoarea zăpezii și albastru sau alte culori diluate. Urechile sunt înalte, în formă de cupă adâncă și ridicate (partea din spate a urechilor are o bandă centrală mai deschisă la culoare, mărginită cu negru, gri închis sau maro, care creează efectul unui ochi), au un nas lat și ochii orientați către nas. Coada scurtă este decorată cu inele negri, are un vârf negru complet, iar ochii pot fi verzi, căprui sau aurii.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică independentă
  • Pisică oarecum vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Pisică de exterior
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Deoarece Savannah nu este o rasă atât de frecvent întâlnită, este dificil să facem afirmații generale despre personalitatea lor și despre cât de predictibile sunt. Se spune că unele sunt foarte sociabile și prietenoase cu oamenii necunoscuți și cu alte pisici și alți câini, în timp ce altele pot fugi și se pot ascunde sau pot începe să șuiere și să mârâie atunci când se întâlnesc cu cineva străin. Aparent pisicile Savannah pot sări la înălțimi foarte mari (2.5 m) din poziție fixă și învață repede. Cel mai probabil nu este pisică la origine. Este foarte mare și puternică și este adesea descrisă drept „insistentă”. Se spune că pisicile Savannah „ciripesc” ca un Serval sau miaună ca o pisică domestică sau un amestec între cele două. Sunt cunoscute și pentru faptul că șuieră destul de tare.

Origine

Țară de origine: SUA

Pisicile Savannah sunt destul de controversate. Ele sunt rezultatul încrucișării dintre o pisică domestică și un Serval — o pisică sălbatică africană de talie medie, cu urechi mari. Aceste prime exemplare încrucișate au fost apoi încrucișate din nou, iar pisicile care au rezultat sunt numite domestice. Rasa a început să apară la jumătatea anilor 1980 și este recunoscută de una dintre organizațiile de iubitori de pisici.

Sănătate

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!