Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Munchkin

Munchkin

Pisicile din rasa Munchkin sunt de talie medie, au picioarele extrem de scurte și coloana vertebrală lungă. Mișcările pisicilor Munchkin sunt descrise ca fiind asemănătoare cu ale dihorilor, prin urmare nu au grația felină a pisicilor cu picioare mai lungi. Pisicile Munchkin au corpul compact, cu pieptul mult rotunjit. Rasa poate avea părul lung sau scurt. Ambele varietăți au blana bogată, potrivită pentru toate sezoanele, cu un aspect mătăsos. Pisica Munchkin cu părul lung are o coadă stufoasă. Pisicile Munchkin pot avea orice culoare sau model de blană, iar ochii migdalați pot avea, de asemenea, orice culoare.

Important de știut
  • Pisica jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasa dar independentă
  • Pisică liniștită
  • Rase de pisici cu construcție medie
  • Necesită îngrijire în fiecare zi
  • Nu am nevoie de o rasă hipoalergenică
  • Pisică de interior
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Pisicile Munchkin sunt agreabile și sociabile. Continuă să fie curioase și jucăușe chiar și la vârstă adultă. Rasa Munchkin este sociabilă și se bucură de companie. Pot fi învățate să aducă lucruri și să asculte comenzi vocale. Deși pisicile Munchkin pot sări pe dulapuri și tejghele, multe dintre ele preferă să găsească soluții mai inteligente de a ajunge ușor sus. Pot, de asemenea, să alerge repede, în ciuda picioarelor scurte.

Origine

Țară de origine: SUA

Considerată a fi echivalentul felin al câinelui Dachshund, această rasă a provocat controverse în lumea pisicilor. Mutația pisicilor Munchkin a fost descoperită în America, în 1983, unde a fost denumită după „omuleții” din Vrăjitorul din Oz. Pisicile cu picioare scurte, așa cum este și pisica Munchkin, au fost raportate în Anglia în anii 1930 și în Rusia în anii 1950, însă aceste rase nu au fost perpetuate.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!