Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
caine teckel cu parul lung

Dachshund (Long-Haired) - Teckel

Rasa standard Teckel cu părul lung este scundă – însă nu mică! E un ogar de talie medie cu picioare scurte, având o înălțime de aproximativ 35 de centimetri și cântărind 9–12 kilograme la maturitate. Are o blană atractivă moale, dreaptă, care poate avea multiple culori (pentru detalii complete consultă standardul rasei).

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care au mai avut animale până acum
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de o oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie mică
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Teckelul cu părul lung este un câine vioi, îndrăzneț și curajos. Poate avea manifestări de încăpățânare și independență, dar se spune că varietatea cu părul lung este mai calmă și mai ascultătoare decât celelalte două varietăți (fină și sârmoasă). Are un nas bun și îi place să ia urma mirosurilor când se plimbă în aer liber. Este însă și un excelent câine de casă, cunoscut pentru temperamentul lui blând și loial. Teckelul cu părul lung iubește oamenii și este un companion recunoscător și afectuos.

Origine

Țară de origine: Germania

Originea rasei Teckel poate fi trasată direct înapoi în secolul al XV-lea în Germania, deși alți câini similari au apărut în arta antică egipteană și mexicană. Standardul rasei germane a fost stabilit în 1879, iar clubul rasei a fost înființat în 1888. Câinii Teckel au pierdut din popularitate în timpul Primului Război Mondial din cauza originilor lor germanice. Cu toate acestea, prejudecățile au fost lăsate deoparte, iar acest câine a devenit din nou un animal de familie favorit și un bun companion pentru vânătoare. Câinii Teckel standard erau folosiți în principal pentru a vâna bursuci, însă au fost apoi folosiți și pentru alte tipuri de vânat.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!