Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Balineză

Balineză

Pisica Balineză este o rasă frumoasă, elegantă, de talie medie, cu aceleași linii zvelte și alungite ca și Siameza. Corpul este subțire și grațios, iar capul are un profil drept, cu urechi mari, care pot avea smocuri de păr. Are o blană fină, mătăsoasă și curgătoare, care poate atinge o lungime de la unul la câțiva centimetri și stă așezată aproape de corp. Coada este lungă și are părul mult mai lung. Pisica Balineză nu are un strat inferior lânos și, prin urmare, este clasificată oficial drept având „păr semi-lung”. Ochii sunt albastru deschis și au o formă și o așezare orientală. Blana are aceleași puncte colorate (urechi, față, picioare, labe și coadă) și o aceeași „mască” cu Siameza. În SUA pisicile de tip balinez cu marcaje suplimentare față de cele acceptate pentru Balineză sunt cunoscute sub numele de Javaneze.

Important de știut
  • Pisică foarte activă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte vorbăreață
  • Rasă de pisici slabă și elegantă
  • Necesită îngrijire o dată pe săptămână
  • Rasă hipoalergenică
  • Are nevoie de spațiu în aer liber
  • Poate necesita familiarizare înainte de a trăi cu copiii

Personalitate

Temperamentul rasei de pisici Balineze este asemănător temperamentului Siamezelor, însă unii proprietari cred că Balineza este cumva mai liniștită. Cu toate acestea, este posibil ca pisica Balineză să fie oarecum extrovertită și să solicite atenție din partea companionilor ei umani. Pisicile Balineze sunt extrem de vocale și aproape că par să le vorbească stăpânilor lor. Au nevoie să facă parte din familie și nevoia lor de atenție înseamnă că le place compania oamenilor, nefiind potrivită cuiva care este toată ziua plecat de acasă.

Origine

Țară de origine: America

Pisica Balineză este de fapt o Siameză cu părul lung. Observate pentru prima dată la începutul secolului XX, crescătorii au renunțat inițial la pisicuțele cu părul lung. După cel de-al doilea Război Mondial rasa s-a dezvoltat și după ce a fost denumită inițial „Siameza cu păr lung” a fost redenumită „Balineză” datorită asemănării pisicilor cu dansatorii eleganți din templele din Orientul Îndepărtat. În 1961, pisica Balineză a fost recunoscută în America, însă abia la jumătatea anilor 70' rasa Balineză a fost importată în Europa.

Găsirea unei pisici

Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toate pisicile au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de pisică şi află ce rasă de pisică se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Două pisici stând pe canapea
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei o pisică?
Ce rasă ţi-ai dori? Poţi face faţă provocărilor oferite de un pui de pisică îndrăzneţ ori s-ar potrivi mai bine stilului tău de viaţă o pisică senioară liniştită?
Pisică stând pe o pernă roşie
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de pisică de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de pisică, cu ajutorul acestui ghid.
Pisică stând în braţele unei femei
Găsirea unui animal de companie
Aducerea pisicii tale în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
O pisică privindu-l pe stăpânul său
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi o pisică de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există multe pisici care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Un pui de pisică roşcat stând pe umărul unei femei
Sfaturi despre puii de pisică
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de pisică este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animal de companie. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de pisică.
Pisică stând în pat
Găsirea unui animal de companie
Lucruri pe care trebuie să le ştii despre pisici
18% dintre gospodăriile din Marea Britanie au o pisică, dar încă există atât de multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste animale de companie! De la modul neobişnuit în care merg, la cât de mare este cea mai mare pisică - suntem siguri că mai sunt detalii interesante pe care încă nu le-ai auzit!