Pentru ei, toată pasiunea noastră
Weimaraner

Weimaraner

Cu blana lor gri-argintie, netedă și scurtă, câinele Weimaraner este una dintre cele mai remarcabile rase. Cei mai înalți din grupul de câini, sunt grațioși cu viteză și rezistență. Există două soiuri: cel cu păr scurt și cel cu păr lung, acesta din urmă fiind mai puțin frecvent. Culoarea predominantă a rasei de câini Weimaraner este gri argintiu, cu nuanțe de gri șoarece, asemănătoare icrelor. Masculii adulți au 61-69 cm și cântăresc aproximativ 27 kg, în timp ce femelele au 56-64 cm, cântărind aproximativ 22,5 kg.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii o dată pe săptămână
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Weimaranerii sunt câini buni la toate, care iubesc viața de familie. Sunt prietenoși și energici, însă datorită vigilenței sunt niște câini de protecție excelenți. Au caracterul foarte puternic, așa că nu sunt animalele ideale pentru un stăpân începător, însă dacă ai experiență și îi poți învăța să socializeze, dresa și pune în mișcare, sunt companioni foarte plăcuți.

Origine

Țară de origine: Germania

Rasa de câini Weimaraner a apărut într-o pictură de Dyke de la începutul secolului al XVII-lea. Se crede că rasa provine
dintr-un fond similar Pointerului German cu păr scurt, la care s-a adăugat Bloodhound, prin încrucișări cu una sau mai multe dintre diversele rase Schweisshund. Rasa își ia numele de la curtea lui Karl August, Mare Duce de Weimar, și a fost folosită cândva pentru a vâna animale mari, precum lupi, pisici sălbatice, căprioare, lei de munte și urși, etc. Atunci când vânatul mare a dispărut din Europa la finalul secolului al XIX-lea, câinii Weimaraner au devenit și ei o raritate. Cu toate acestea, prin creștere selectivă, ei au devenit vânători de animale mici și prepelicari.

Sănătate

Exerciții

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!