Pentru ei, toată pasiunea noastră
Munsterlander

Munsterlander

Câinii Munsterlander Mare (sau „Munster”) sunt bine proporționați și se comportă bine. Blana este fluidă și densă, cu un păr bogat pe picioare și pe coadă. Rudele lor mai mici seamănă mai mult cu setter-ul, mai puțin colorația. Câinii Munsterlander Mari sunt fie negri, fie albastru argăsit cu alb, în timp ce versiunea mai mică este maro (roșu închis) cu alb sau roșu închis argăsit. Masculul adult de Munsterlander Mare are o înălțime de 60-65 de centimetri și cântărește aproximativ 25-29 de kilograme, iar femelele au 58-63 de centimetri și aproximativ 25 de kilograme. Masculul adult de Munsterlander Mic are o înălțime de 54 de centimetri, iar femelele au 52 de centimetri, greutatea variind între 15-17 kilograme.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care au mai avut animale până acum
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o plimbare de mai mult de două ore pe zi
 • Câine de talie mare
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate

Acești câini adorabili, afectuoși, se înțeleg bine cu familia, cu alți câini și animale de casă. Majoritatea acestora au multă răbdare cu copiii. Câinii Munsterlander vor acționa totuși ca niște câini de pază când este necesar și pot fi destul de gălăgioși. Sunt curajoși, dornici să lucreze și sunt foarte blânzi prin natură, dorind să facă plăcere celorlalți în permanență. Au nevoie de stăpâni care să petreacă mult timp cu ei și să le acorde multă afecțiune. Dau impresia că iubesc viața la nebunie și vor ca și stăpânii lor să facă la fel!

Origine

Pe la 1800 prepelicarii din Germania existau în toate formele, dimensiunile și culorile de blană. În cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, din cauza interesului crescând pentru rasele individuale, diversele tipuri au fost separate. Atunci când Clubul German al Pointerilor cu Păr Lung și-a stabilit standardele, nu se știe din ce motiv singura culoare permisă a fost roșu închis cu alb. Puii negri și albi, mulți dintre ei cu un pedigree excelent, au fost excluși și dați fermierilor și vânătorilor din zona Munster din Germania. Pentru ei nu conta culoarea și astfel au fost crescuți acești pui, probabil aducând și alte rase, cum ar fi tipurile de spaniel sau setter, până când în 1919 rasa de câini Munsterlander Mare a fost recunoscută ca rasă de sine stătătoare pentru a o diferenția de versiunea mai mică.

Sănătate

Exerciții

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!