Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
caine rasa lowchen

Lowchen (Little Lion Dog)

Una dintre cele mai mari rase de salon, adultul Lowchen are o înălțime de 25-33 cm și cântărește 4-8 kg. Blana lui lungă, mătăsoasă, are tunsoarea caracteristică leului, în care blana este lungă și seamănă cu o coamă în jurul pieptului și al părții din față a corpului și este tunsă scurt în partea din spate. Blana poate avea orice culoare sau o combinație de culori.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane care nu au mai avut animale până acum
 • Nivel de bază de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări liniștite
 • Se bucură de jumătate de oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie mică
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Minunat cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate

Vesel, jucăuș, afectuos, este un câine de companie așa cum vi-l imaginați, dar uneori Lowchen poate deveni prea protector cu cei dragi, așa încât socializarea timpurie este deosebit de importantă. Este atent la ce se întâmplă în jurul lui și are tendința de a deveni gălăgios, deci trebuie să-l dresați să nu latre la cel mai mic zgomot.

Origine

Cunoscut drept „Câinele leu mic” datorită tunsorii lui caracteristice, originile rasei de câini Lowchen nu sunt cunoscute. A fost considerat multă vreme una dintre rasele Bichon care au provenit din zona Mediteranei și a fost găsit în sudul Franței, în regiunea Lyon. O altă teorie sugerează că Lowchen provine de fapt din Germania și a derivat probabil dintr-un tip de câine Terrier Tibetan. Ce știm este că un câine asemănător există în Europa încă de la 1500. Cândva cel mai rar câine din lume – în 1969 existau doar 40 de asemenea câini –Lowchen nu mai este acum pe cale de dispariție, deși se găsește încă destul de greu.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!