Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Leonberger

Leonberger

Leonberger este un câine mare, puternic și musculos. Are o caracteristică neobișnuită, respectiv picioarele membranate, care îl ajută mult la înot. Pot avea o culoare aurie similară leului, roșu, maro-roșcat, culoarea nisipului (cafeniu sau crem) și toate combinațiile dintre acestea, cu o mască neagră. Masculii adulți măsoară 72-80 de centimetri și cântăresc 34-50 de kilograme. Femelele adulte măsoară 65-75 de centimetri și cântăresc 30-50 de kilograme.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră de plimbare pe zi
 • Câine de talie foarte mare
 • Cantitate de salivă în exces
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii zilnic
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Leonbergerul ar trebui să fie lent, placid, loial și cu un temperament echilibrat. Se înțelege bine cu alte animale de casă și cu copiii și este jucăuș. Învață repede și, din cauza dimensiunilor lui mari, dresajul este deosebit de important și trebuie început cât mai devreme posibil.

Origine

Rasa de câini Leonberger a fost creată la 1840 pentru a semăna cu leul de pe emblema orașului Leonberg. Este rezultatul unei încrucișări între un Newfoundland și un St Bernard, precum și cu Câinele de Munte din Pirinei. Au devenit foarte populari și mulți oameni de vază erau stăpânii unor asemenea câini. Totuși, în timpul Primului Război Mondial aproape că au dispărut complet, deoarece oamenii nu-și permiteau să-i hrănească. Puținii câini care au mai rămas au fost cultivați cu grijă până la Al Doilea Război Mondial, când aproape că au dispărut din nou complet. Astăzi câinele Leonberger este încă relativ rar, dar recuperează ca număr și popularitate.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!