Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră
Kangal turcesc

Kangal Turcesc

Kangalul turcesc este un câine mare, impresionant, cu o structură echilibrată, cu un cap mare și puternic și o construcție atletică, musculoasă. Blana sa este scurtă, groasă și densă, cu un subpar impermeabil, rezistent la vânt, conceput pentru a proteja un Kangal de condițiile meteorologice dure.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări active
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie foarte mare
 • Cantitate de salivă scăzută
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră, alertează și este protectiv fizic
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate Kangal

Puternic și protector, dar calm și controlat, câinii din rasă Kangal sunt distanți față de străini și pot reacționa fără teamă dacă este necesar. În calitate de câine de companie, este esențial ca un Kangal să fie bine socializat cu oamenii, alte animale de companie, copii și, de asemenea, să fie bine controlat, astfel încât să nu facă niciodată o greșeală – cu un câine de această dimensiune, erorile de judecată nu sunt acceptabile. Deși inteligenți, ca și în cazul multor rase de pază, sunt gânditori independenți, capabili să ia decizii fără aportul unui manipulator uman, fiind dispuși să facă acest lucru dacă simt că este necesar. Dresajul lor nu este ușor, iar această rasă nu este potrivită pentru um proprietar neexperimentat.

Stiati ca…?

 • Câinii din rasa Kangal poate că nu mai păzesc oile de lupi și urși atât de des în zilele noastre, însă, cu toate acestea, începând cu anul 1994, în Namibia, 300 de câini Kangal au fost dați fermierilor de către Fondul de conservare al gheparzilor pentru a ajută la protejarea animalelor de atacurile ghepardului. Acest lucru a fost făcut pentru a reduce numărul de gheparzi uciși de fermieri – acolo unde înainte fermierii ucideau orice ghepard văzut în apropierea fermei, acum îi elimină doar pe cei despre care se știe că au ucis animale. Pierderile de animale în fața gheparzilor au fost reduse semnificativ, cu aproximativ 80% de la introducerea câinilor Kangal.

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!