Pentru ei, toată pasiunea noastră
Câinele Pyrenean Sheepdog (Long Haired)

Câinele Pyrenean Sheepdog (Long Haired)

De talie medie, Ciobănescul de Pirinei este una dintre cele mai mici rase de ciobănesc. Este suplu și atletic, cu o blană lungă sau semi-lungă care are un aspect „bătut de vânt”. Blana poate avea diverse culori, inclusiv cafeniu, gri, albastru-mierlă, albastru ardezie sau pestriț, negru sau negru cu alb. Masculii adulți au 40-48 cm în înălțime, iar femelele 38-46 cm. Cântăresc aproximativ 7-15 kg.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel mediu de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o oră spre două ore de plimbare pe zi
 • Câine de talie medie
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu copii

Personalitate

Curios, atent, energic, Ciobănescul de Pirinei este un câine care și-a păstrat puternicul instinct de conducător de turme pe care va trebui să i-l canalizezi în mod pozitiv. Prin natura lui este precaut cu străinii, însă ar trebui să aibă un comportament echilibrat în prezența lor. Nefiind o rasă ideală pentru un stăpân începător, va înflori în mâini mai experimentate care îl pot dresa așa cum trebuie.

Origine

Una dintre cele mai vechi rase din Franța, Ciobănescul de Pirinei – sau Le Berger des Pyrénées – datează cel puțin din secolul al XIX-lea. Era folosit pentru mânarea tumelor mari de oi în regiunea muntoasă din Pirinei și a intrat în atenția întregii lumi o dată cu Primul Război Mondial, când a fost folosit ca mesager de către armata Franceză. Încă mai lucrează ca ciobănesc în Franța rurală, însă principala lui „sarcină” astăzi este cea de companion.

Sănătate

Exerciții

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!