Pentru ei, toată pasiunea noastră
Brittany

Brittany

Un tip de spitz de talie medie (blană dublă groasă, urechi ascuțite și o coadă curbată pe spate), Buhundul norvegian are o siluetă suplă și un corp scund și compact. Masculii adulți au o înălțime de 45 cm, femelele ceva mai puțin, și cântăresc aproximativ 14-18 kg. Stratul inferior lânos este acoperit de un strat superior gros și moale care poate fi colorat galben pai, negru, roșu sau gri lup.

Important de știut
 • Câine potrivit pentru persoane cu experiență în intreținerea animalelor
 • Nivel avansat de dresaj necesar
 • Se bucură de plimbări pline de energie
 • Se bucură de o plimbare de mai mult de două ore pe zi
 • Câine de talie medie
 • Cantitate de salivă moderată
 • Necesită îngrijire și periaj al blănii la fiecare două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Nu un câine de pază
 • Ar putea necesita dresaj pentru a trăi cu alte animale de companie
 • Câine de familie

Personalitate

Îndrăzneț, curajos și activ, Buhundul norvegian este un excelent câine de familie pentru cei pe care nu-i deranjează năpârlitul excesiv ce se poate produce o dată sau de două ori pe an și pentru cei care îl pot dresa să-și controleze lătratul! Un companion excelent, este ideal pentru un cămin activ în care poate fi dresat pentru unul dintre sporturile canine și poate face multă mișcare.

Origine

Țară de origine: Franța

Câini foarte asemănători rasei Buhund Norvegian au fost găsiți în mormintele vikingilor datând din anul 900 AD. O rudă apropiată a Ciobănescului Islandez, Buhundul Norvegian a fost crescut să fie un câine de fermă complet – companion pentru cioban, câine de pază și conducător de turmă. De fapt, numele său se traduce prin „câine de fermă” în norvegiană, și încă mai este folosit în acest scop în țara sa de origine.

Sănătate

Exerciții

Nutriție

Îngrijire

Potrivită pentru copii?

Găsirea unui câine

Câine Labrador stând lângă canapea
Găsirea unui animal de companie
Este această rasă potrivită pentru tine?
Toţi câinii au personalitatea lor unică! Încearcă instrumentul nostru de selectare a raselor de câine şi află ce rasă de câine se potriveşte cel mai bine preferinţelor tale şi stilului tău de viaţă.
Pui de câine în lesă, mergând alături de stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Te gândeşti să-ţi iei un pui de câine?
Alătură-te programului „Growing Pup” (trad. „Pui de câine aflat în perioada de creştere”) pentru a obţine ajutor de la experţii Purina la găsirea puiului de câine potrivit. Dar şi la pregătirea pentru a-l aduce acasă pe acesta, precum şi o reducere la una dintre gamele noastre pentru puii de câine.
Câine cu zgardă roşie, stând lângă stăpânul său
Găsirea unui animal de companie
Găsirea unui crescător bun
Dacă deja te-ai hotărât asupra unui pui de câine de rasă, atunci cea mai sigură soluţie este să găseşti un crescător cu o reputaţie bună. Află ce trebuie să ai în vedere la un crescător de pui de câine, cu ajutorul acestui ghid.
Câine cu zgardă roşie
Găsirea unui animal de companie
Aducerea câinelui tău în familie
Cât timp aştepţi ziua cea mare ai putea avea nevoie să-ţi distragi atenţia şi, din fericire, există câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct înainte de întâmpinarea nou-venitului.
Câine cu zgardă roşie, stând culcat
Adopţie
Te simţi extrem de împlinit atunci când adopţi un câine de la un adăpost de animale sau de la o organizaţie de salvare. Adesea, acest lucru înseamnă să-i oferi a doua şansă la viaţă. Există mulţi câini care doresc o familie iubitoare şi un cămin permanent. Descoperă la ce te poţi aştepta de la acest proces.
Câine cu zgardă roşie, privind pe fereastră
Sfaturi despre puii de câine
Tot ce trebuie să ştii
Luarea unui nou pui de câine este extrem de emoţionantă pentru întreaga familie, dar poate fi destul de înfricoşătoare pentru noul tău animăluţ. Află cum să te ocupi de totul, de la întrebările despre comportament la cele despre sănătate, cu ajutorul sfaturilor noastre profesioniste despre puii de câine.
Stăpânul verifică zgarda câinelui
Găsirea unui animal de companie
Avantajele deţinerii unui câine
Se ştie de mullt timp: câinii sunt consideraţi cei mai buni prieteni ai omului. Dar ştiai că ai de fapt parte de numeroase avantaje atunci când deţii un câine? De la ajutorul pe care ţi-l oferă ca să te menţii în formă, la întâlnirea unor persoane noi, puiul tău de câine te poate într-adevăr sprijini în îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii sociale. Citeşte mai mult pentru a descoperi avantajele oferite de câini!