Welsh Corgi (Cardigan)

Welsh Corgi (Cardigan) (Medium/long coat)
Cardigan Welsh Corgi este un câine scund, îndesat, cu picioarele scurte. Blana lor dreaptă, medie sau scurtă, este rezistentă la apă. Au o coadă stufoasă ca de vulpe, iar capul are de asemenea aerul unei vulpi. Sunt mai degrabă lungi decât înalți. Blana poate avea ma multe culori – a se vedea standardul rasei pentru detalii. Un Cardigan adult are o înălțime de aproximativ 30cm și cântărește 15-18kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Au fost găsite înregistrări care arată că rasa de câini Cardigan Welsh Corgi există în Marea Britanie încă din 1200 î. Hr.. Se crede că au fost aduși în Țara Galilor de celți și că erau conducători de vite foarte populari. Corgi Cardigan și Pembroke au fost recunoscute ca rase separate în Marea Britanie în 1934.

Personalitate

Cardigan Corgi este un cățel energic care are nevoie de o familie iubitoare a vieții în aer liber. Acest câine are instinctele de conducător de turme ale strămoșilor săi și prin urmare îi place să aibă tot timpul ceva de făcut. Au tendința de a căuta urme și de a vâna. Sunt ascultători și loiali familiei lor. Atenți la ce-i înconjoară, sunt buni câini de pază în casă.

Sănătate

Welsh Corgi (Cardigan) este în general o rasă foarte rezistentă. Însă ca și multe alte rase, pot suferi de boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De accea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Forma corpului lor îi predispune de asemenea la hernie de disc.

Exerciții

Această rasă de Welsh Corgi are nevoie de suficientă mișcare – minim o oră pe zi – chiar dacă au picioarele scurte; cu toate acestea, se adaptează destul de ușor la regimul de mișcare și se vor încadra în viața familiei.

Nutriție

Dieta câinelui trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Este de asemenea important să faci evaluări regulate pentru a te asigura că vă menții câinele într-o stare perfectă și amintește-ți să-l hrănești cel puțin de două ori pe zi, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire aferente acestei rase.

Îngrijire

Blana unui Cardigan Corgi este de lungime scurtă sau medie, dreaptă și rezistentă la apă cu un strat inferior dens. Această blană are nevoie de puțin timp pentru îngrijire – aproximativ de două ori pe săptămână – doar pentru a îndepărta părul desprins și mort. Dacă s-a plimbat prin noroi este ușor să-l cureți după ce se usucă.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.