OpenOpen

Teckel (cu părul lung)

Teckel (cu părul lung)

Rasa standard Teckel cu părul lung este scundă – însă nu mică! E un ogar de talie medie cu picioare scurte, având o înălțime de aproximativ 35 de centimetri și cântărind 9 – 12 kilograme la maturitate. Are o blană atractivă moale, dreaptă, care poate avea multiple culori (pentru detalii complete consultă standardul rasei).

Teckel (cu părul lung)
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Teckel (cu părul lung)
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Teckel (cu părul lung)
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mediu

Origine

Originea rasei Teckel poate fi trasată direct înapoi în secolul al XV-lea în Germania, deși alți câini similari au apărut în arta antică egipteană și mexicană. Standardul rasei germane a fost stabilit în 1879, iar clubul rasei a fost înființat în 1888. Câinii Teckel au pierdut din popularitate în timpul Primului Război Mondial din cauza originilor lor germanice. Cu toate acestea, prejudecățile au fost lăsate deoparte iar acest câine a devenit din nou un animal de familie favorit și un bun companion pentru vânătoare. Câinii Teckel standard erau folosiți în principal pentru a vâna bursuci, însă au fost apoi folosiți și pentru alte tipuri de vânat.

Personalitate

Teckelul cu părul lung este un câine vioi, îndrăzneț și curajos. Poate avea manifestări de încăpățânare și independență, dar se spune că varietatea cu părul lung este mai calmă și mai ascultătoare decât celelalte două varietăți (fină și sârmoasă). Are un nas bun și îi place să ia urma mirosurilor când se plimbă în aer liber. Este însă și un excelent câine de casă, cunoscut pentru temperamentul lui blând și loial. Teckelul cu părul lung iubește oamenii și este un companion recunoscător și afectuos.

Sănătate

Cea mai frecventă problemă de sănătate întâlnită la Teckel este legată de forma corpului lor, care îi predispune la afecțiuni ale coloanei. Problemele la inimă sunt de asemenea relativ comune la această rasă. Ca la multe alte rase, pot apărea diverse boli ereditare ale ochilor, iar câinii pentru împerechere trebuie să fie testați permanent la ochi.

Exerciții

Teckelul cu părul lung are nevoie de aproximativ o oră de mișcare pe zi. Asigură-te că semnalul său de întoarcere este solid înainte de a-l lăsa fără lesă. Atunci când este în spații largi afară, urmărind un miros, instinctele lui ies la suprafață și nu-i place nimic mai mult decât să investigheze vizuinele iepurilor și să se murdărească zdravăn!

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Este esențial să te asiguri că Teckelul nu devine supraponderal, deoarece greutatea în exces poate pune presiune pe spatele lui.

Îngrijire

Blana moale și dreaptă este mai lungă pe piept, pe burtă și pe spatele picioarelor – zonele cele mai predispuse spre încâlcire dacă nu sunt îngrijite cu atenție cel puțin de trei ori pe săptămână. Fiind scund, deci aproape de pământ, blana lui poate mătura tot felul de resturi în timpul plimbărilor, deci trebuie să o verifici la întoarcerea acasă.