Dachshund (Long-Haired)

Dachshund (Long Haired)
Rasa standard Teckel cu părul lung este scundă – însă nu mică! E un ogar de talie medie cu picioare scurte, având o înălțime de aproximativ 35 de centimetri și cântărind 9 – 12 kilograme la maturitate. Are o blană atractivă moale, dreaptă, care poate avea multiple culori (pentru detalii complete consultă standardul rasei).
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Originea rasei Teckel poate fi trasată direct înapoi în secolul al XV-lea în Germania, deși alți câini similari au apărut în arta antică egipteană și mexicană. Standardul rasei germane a fost stabilit în 1879, iar clubul rasei a fost înființat în 1888. Câinii Teckel au pierdut din popularitate în timpul Primului Război Mondial din cauza originilor lor germanice. Cu toate acestea, prejudecățile au fost lăsate deoparte iar acest câine a devenit din nou un animal de familie favorit și un bun companion pentru vânătoare. Câinii Teckel standard erau folosiți în principal pentru a vâna bursuci, însă au fost apoi folosiți și pentru alte tipuri de vânat.

Personalitate

Teckelul cu părul lung este un câine vioi, îndrăzneț și curajos. Poate avea manifestări de încăpățânare și independență, dar se spune că varietatea cu părul lung este mai calmă și mai ascultătoare decât celelalte două varietăți (fină și sârmoasă). Are un nas bun și îi place să ia urma mirosurilor când se plimbă în aer liber. Este însă și un excelent câine de casă, cunoscut pentru temperamentul lui blând și loial. Teckelul cu părul lung iubește oamenii și este un companion recunoscător și afectuos.

Sănătate

Cea mai frecventă problemă de sănătate întâlnită la Teckel este legată de forma corpului, care îi predispune la afecțiuni ale coloanei. Problemele la inimă sunt de asemenea relativ comune la această rasă. Ca la multe alte rase, pot apărea diverse boli ereditare ale ochilor, iar câinii pentru împerechere trebuie să fie testați permanent la ochi.

Exerciții

Teckelul cu părul lung are nevoie de aproximativ o oră de mișcare pe zi. Asigură-te că semnalul său de întoarcere este solid înainte de a-l lăsa fără lesă. Atunci când este în spații largi afară, urmărind un miros, instinctele lui ies la suprafață și nu-i place nimic mai mult decât să investigheze vizuinele iepurilor și să se murdărească zdravăn!

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă. Este esențial să te asiguri că Teckelul nu devine supraponderal, deoarece greutatea în exces poate pune presiune pe spatele lui.

Îngrijire

Blana moale și dreaptă este mai lungă pe piept, pe burtă și pe spatele picioarelor – zonele cele mai predispuse spre încâlcire dacă nu sunt îngrijite cu atenție cel puțin de trei ori pe săptămână. Fiind scund, deci aproape de pământ, blana lui poate mătura tot felul de resturi în timpul plimbărilor, deci trebuie să o verifici la întoarcerea acasă.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.