German Shorthaired Pointer

German Short-Haired Pointer
Acest câine este mare, musculos, cu aspect nobil. Masculii măsoară 58-64 cm, iar femelele 53-59 cm. Greutate e de aproximativ 25-32 kg. Blana scurtă, întinsă vine într-o mulțime de combinații de culori și modele cu brun-roșiatic, alb și negru – vezi standardul rasei pentru detalii.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Dezvoltat în Germania în secolul al XIX-lea din ogari de urmărire și rase Pointer – îndeosebi Foxhound, Schweisshund, Pointer Spaniol și Pointer Englez – Pointerul german cu păr scurt (GSP) este una dintre rasele versatile Hunt, Point, Retrieve (HPR), deoarece lucrează atât pe pământ cât și în apă. Pointerul German este un animal de companie și un companion popular, dar și un câine de vânătoare muncitor.

Personalitate

Pointerul german cu păr scurt are instincte de vânătoare ascuțite și energia de a-și îndeplini rolul primar de câine de vânătoare muncitor. Este un bun companion pentru o familie activă care poate răspunde nevoilor lui și este cunoscut ca fiind un animal de companie loial, blând și iubitor.

Sănătate

Pointerul german cu păr scurt este în general o rasă sănătoasă. Cu toate acestea, ca multe alte rase, poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Epilepsia este de asemenea des întâlnită la această rasă.

Exerciții

Pointerul german cu păr scurt este foarte activ și are nevoie de minim două ore de antrenament zilnic pentru a-și consuma o parte din energie. Dacă nu are parte de suficientă alergare liberă și stimulare mentală se va plictisi și va începe să distrugă lucruri prin casă. Îi place să recupereze obiecte din apă, dar și de pe pământ.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, inclusiv minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Blana scurtă are o textură aspră și este ceva mai lungă sub coadă. Necesită foarte puțină întreținere, neavând nevoie de mai mult de un periaj pe săptămână.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.