OpenOpen

Pointer german cu păr scurt

Pointer german cu păr scurt

Pointerul german cu păr scurt este un câine mare, musculos, cu aspect nobil, masculii adulți având o înălțime de 58-64 de centimetri, iar femeile 53-59 de centimetri. Ei cântăresc aproximativ 25-32 de kilograme. Blana scurtă și dreaptă poate avea diverse combinații și modele de roșu închis, alb și negru – pentru detalii consultați standardul rasei.

Pointer german cu păr scurt
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Pointer german cu păr scurt
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Pointer german cu păr scurt
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mediu

Origine

Dezvoltat în Germania în secolul al XIX-lea din ogari de urmărire și rase Pointer – îndeosebi Foxhound, Schweisshund, Pointer Spaniol și Pointer Englez – Pointerul german cu păr scurt (GSP) este una dintre rasele versatile Hunt, Point, Retrieve (HPR), deoarece lucrează atât pe pământ cât și în apă. Pointerul German este un animal de companie și un companion popular, dar și un câine de vânătoare muncitor.

Personalitate

Pointerul german cu păr scurt are instincte de vânătoare ascuțite și energia de a-și îndeplini rolul primar de câine de vânătoare muncitor. Este un bun companion pentru o familie activă care poate răspunde nevoilor lui și este cunoscut ca fiind un animal de companie loial, blând și iubitor.

Sănătate

Pointerul german cu păr scurt este în general o rasă sănătoasă. Cu toate acestea, ca multe alte rase, poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Epilepsia este de asemenea des întâlnită la această rasă.

Exerciții

Pointerul german cu păr scurt este foarte activ și are nevoie de minim două ore de antrenament zilnic pentru a-și consuma o parte din energie. Dacă nu are parte de suficientă alergare liberă și stimulare mentală se va plictisi și va începe să distrugă lucruri prin casă. Îi place să recupereze obiecte din apă, dar și de pe pământ.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, inclusiv minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Blana scurtă are o textură aspră și este ceva mai lungă sub coadă. Necesită foarte puțină întreținere, neavând nevoie de mai mult de un periaj pe săptămână.