Afghan Hound

Afghan Hound
Un câine nobil, cu o alură demnă, câinele afgan are o postură mândră și elegantă, purtându-și blana lungă și strălucitoare ca pe un trofeu prețios. Fiind o rasă mare, câinii adulți măsoară 68 – 74 de centimetri în înălțime, femelele fiind ceva mai scunde, respectiv 63 – 69 de centimeti. Blana lor luxuriantă poate fi găsită în toate culorile – de la negru la argintiu, cu toate culorile, gamele și combinațiile intermediare! Greutatea medie este de aproximativ 25 de kilograme, variind între 20 și 27 de kilograme, în funcție de sexul și constituția câinelui.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Una dintre cele mai vechi din lume, rasa Ogar Afgan a intrat pentru prima dată în atenția lumii occidentale în secolul al XIX-lea. Istoricul său exact este necunoscut, deși legendele abundă. În Afganistan există mai multe variații ale rasei. Au fost folosiți pentru pază și a mâna turmele, dar și pentru a vâna antilope, iepuri, căprioare și chiar lupi, șacali sau pume.

Personalitate

Adesea rezervat față de străini, socializarea precoce este obligatorie pentru acest câine regal, la fel cum este și dresajul timpuriu al puilor – îndeosebi cu semnal de întoarcere. Cu familia și cunoscuții nu dă niciun semn că ar fi distant – este extraordinar de loial și iubitor. Câinele Afgan este făcut să alerge și nu este niciodată mai fericit decât atunci când aleargă la viteză maximă, cu vântul prin blană, urmărind o minge sau o veveriță pe care a zărit-o.

Sănătate

Ogarul Afgan este în general o rasă sănătoasă și robustă, suferind doar de câteva probleme specifice rasei.

Exerciții

Un câine Afgan adult are nevoie de multă mișcare (în mod ideal aproximativ două ore pe zi sau chiar mai mult). Adoră să alerge liber, însă din cauza tendinței sale de a urmări și a vâna, asigură-te că semnalul de întoarcere este fiabil și du-l să facă mișcare în zone deschise securizate, departe de trafic.

Nutriție

âinii de talie mare beneficiază de un aport de nutrienți diferit, incluzând minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mică. Ogarii Afgani sunt predispuși spre balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Superba blană lungă și mătăsoasă a unui Ogar Afgan vine cu un preț: întreținerea ei necesită multă muncă pentru a o menține tot timpul în stare optimă, fiind recomandată curățarea zilnică pentru a preveni încurcarea și înnodarea, precum și baia regulată pentru a păstra blana curată. Curățarea atentă este deosebit de importantă atunci când câinele își schimbă blana de pui, pentru a evita încurcarea blănii noi cu cea veche, ceea ce ar provoca disconfort.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.