OpenOpen

Lancashire Heeler

Lancashire Heeler

Lancashire Heeler este un câine mic, cu constituție masivă. Sunt mai degrabă lungi decât înalți, iar picioarele din față sunt întoarse ușor spre exterior. Urechile sunt relativ mari și stau ridicate. Blana scurtă și groasă poate fi neagră cu cafeniu sau roșu închis cu cafeniu. În mod ideal, masculii adulți măsoară 30 de centimetri la greabăn, iar femelele 25 de centimetri. Greutatea variază între 3-6 kilograme.

Lancashire Heeler
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Lancashire Heeler
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Pastoral
Lancashire Heeler
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Scăzut

Origine

Istoria rasei de câini Lancashire Heeler este oarecum un mister. Existența lor se cunoaște încă de la 1600, când erau folosiți pe post de câini de fermă și pentru a mâna cirezile; își foloseau de asemenea instinctul de vânător pentru a prinde iepuri și șobolani. Se crede că au apărut ca urmare a încrucișărilor dintre Welsh Corgi și Manchester Terrier.

Personalitate

Câinele Lancashire Heeler este o rasă mică și prietenoasă care se înțelege bine cu oamenii. Unii pot fi puțin mai nervoși și oarecum intoleranți față de alți câini. Socializarea timpurie cu oamenii și alte animale de casă este obligatorie. Sunt câinii ideali pentru familiile active cu copii mai mari, însă nu sunt chiar recomandați ca prim câine pentru căminele cu bebeluși și copii mici.

Sănătate

Lancashire Heeler poate dezvolta diverse boli ereditare ale ochilor, astfel încât se recomandă testarea oftalmologică. Ca multe alte rase mici, și ei pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor.

Exerciții

Câinele Lancashire Heeler adoră mișcarea și este ideal pentru persoanele active. Se poate adapta la viața la oraș sau la țară, însă trebuie să aibă spațiu liber în zone deschise pentru a face mișcare. Dacă au acces la o grădină, aceasta trebuie să fie bine împrejmuită, deoarece acest câine va găsi cea mai mică gaură sau chiar cel mai scund gard. Aproximativ o oră de mișcare zilnic este o bună referință pentru un câine adult.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Sunt relativ ușor de îngrijit, deoarece au părul destul de scurt și moale. O mănușă de cauciuc și pieptănatul ocazional sunt tot ce trebuie pentru a menține acest câine curat.