Lancashire Heeler

Lancashire Heeler
Lancashire Heeler este un câine mic, cu constituție masivă. Sunt mai degrabă lungi decât înalți, iar picioarele din față sunt întoarse ușor spre exterior. Urechile sunt relativ mari și stau ridicate. Blana scurtă și groasă poate fi neagră cu cafeniu sau roșu închis cu cafeniu. În mod ideal, masculii adulți măsoară 30 de centimetri la greabăn, iar femelele 25 de centimetri. Greutatea variază între 3-6 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Istoria rasei de câini Lancashire Heeler este oarecum un mister. Existența lor se cunoaște încă de la 1600, când erau folosiți pe post de câini de fermă și pentru a mâna cirezile; își foloseau de asemenea instinctul de vânător pentru a prinde iepuri și șobolani. Se crede că au apărut ca urmare a încrucișărilor dintre Welsh Corgi și Manchester Terrier.

Personalitate

Câinele Lancashire Heeler este o rasă mică și prietenoasă care se înțelege bine cu oamenii. Unii pot fi puțin mai nervoși și oarecum intoleranți față de alți câini. Socializarea timpurie cu oamenii și alte animale de casă este obligatorie. Sunt câinii ideali pentru familiile active cu copii mai mari, însă nu sunt chiar recomandați ca prim câine pentru căminele cu bebeluși și copii mici.

Sănătate

Lancashire Heeler poate dezvolta diverse boli ereditare ale ochilor, astfel încât se recomandă testarea oftalmologică. Ca multe alte rase mici, și ei pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor.

Exerciții

Câinele Lancashire Heeler adoră mișcarea și este ideal pentru persoanele active. Se poate adapta la viața la oraș sau la țară, însă trebuie să aibă spațiu liber în zone deschise pentru a face mișcare. Dacă au acces la o grădină, aceasta trebuie să fie bine împrejmuită, deoarece acest câine va găsi cea mai mică gaură sau chiar cel mai scund gard. Aproximativ o oră de mișcare zilnic este o bună referință pentru un câine adult.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Sunt relativ ușor de îngrijit, deoarece au părul destul de scurt și moale. O mănușă de cauciuc și pieptănatul ocazional sunt tot ce trebuie pentru a menține acest câine curat.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.