OpenOpen

Lakeland Terrier

Lakeland Terrier

Inteligent și muncitor, câinele Lakeland Terrier are o blană groasă, aspră, care poate fi neagră cu cafeniu, albastră cu cafeniu, roșie, galben pai, roșu pestriț, roșu închis, albastră sau neagră. Are o dimensiune compactă și o înălțime de 37 de centimetri și chiar mai puțin la maturitate, masculii adulți cântărind 8 kilograme iar femelele 7 kilograme.

Lakeland Terrier
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Lakeland Terrier
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Da
  • Grup : Terrier
Lakeland Terrier
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mediu

Origine

După cum sugerează și numele, această rasă de Terrier provine din Ținutul Lacurilor, unde era crescut de fermieri pentru a săpa după vulpi ca să le protejeze mieii. Considerat inițial un derivat al lui Fell Terrier, este cunoscut drept Lakeland Terrier din 1912. Aspectul lui actual se datorează contribuției mai multor rase, inclusiv vechiul Black and Tan Terrier, Bedlington Terrier și Border Terrier.

Personalitate

Datorită originilor sale de muncitor, Lakeland Terrier nu cunoaște frica și este rapid atunci când trebuie să fie – însă în casă, ca animal de companie, este un câine prietenos, iubitor și afectuos, care este amuzant și neastâmpărat. Unii dintre câinii Lakeland Terrier pot fi arțăgoși cu alți câini, așa că socializarea timpurie este esențială.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, ei pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor.

Exerciții

Lakeland Terrier are nevoie de aproximativ o oră de exercițiu zilnic, însă va accepta bucuros plimbări mult mai lungi dacă i le poți oferi. În plus, se va juca bucuros în grădină, însă, fiind crescut să se strecoare prin orificii mici, e de la sine înțeles că gardurile grădinii trebuie să fie bine etanșate.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana este formată dintr-un strat inferior gros și dens, un strat superior aspru care este menit să-l protejeze împotriva condițiilor meteo dificile din Lake District și să-l protejeze pe cățel de lucrările sale în pământ. Blana unui Lakeland Terrier, care nu năpârlește, trebuie să fie pieptănată de două ori pe săptămână. În plus, câinii de expoziție sunt tunși, însă câinii de companie sunt de obicei tunși de două ori pe an.