Lakeland Terrier

Lakeland Terrier
Inteligent și muncitor, câinele Lakeland Terrier are o blană groasă, aspră, care poate fi neagră cu cafeniu, albastră cu cafeniu, roșie, galben pai, roșu pestriț, roșu închis, albastră sau neagră. Are o dimensiune compactă și o înălțime de 37 de centimetri și chiar mai puțin la maturitate, masculii adulți cântărind 8 kilograme iar femelele 7 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

După cum sugerează și numele, această rasă de Terrier provine din Ținutul Lacurilor, unde era crescut de fermieri pentru a săpa după vulpi ca să le protejeze mieii. Considerat inițial un derivat al lui Fell Terrier, este cunoscut drept Lakeland Terrier din 1912. Aspectul lui actual se datorează contribuției mai multor rase, inclusiv vechiul Black and Tan Terrier, Bedlington Terrier și Border Terrier.

Personalitate

Datorită originilor sale de muncitor, Lakeland Terrier nu cunoaște frica și este rapid atunci când trebuie să fie – însă în casă, ca animal de companie, este un câine prietenos, iubitor și afectuos, care este amuzant și neastâmpărat. Unii dintre câinii Lakeland Terrier pot fi arțăgoși cu alți câini, așa că socializarea timpurie este esențială.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, ei pot suferi de dislocarea temporară a rotulelor.

Exerciții

Lakeland Terrier are nevoie de aproximativ o oră de exercițiu zilnic, însă va accepta bucuros plimbări mult mai lungi dacă i le poți oferi. În plus, se va juca bucuros în grădină, însă, fiind crescut să se strecoare prin orificii mici, e de la sine înțeles că gardurile grădinii trebuie să fie bine etanșate.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana este formată dintr-un strat inferior gros și dens, un strat superior aspru care este menit să-l protejeze împotriva condițiilor meteo dificile din Lake District și să-l protejeze pe cățel de lucrările sale în pământ. Blana unui Lakeland Terrier, care nu năpârlește, trebuie să fie pieptănată de două ori pe săptămână. În plus, câinii de expoziție sunt tunși, însă câinii de companie sunt de obicei tunși de două ori pe an

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.