Câinele Hovawart

Hovawart
Câine mare, puternic, cu o blană medie/lungă, Hovawart este mai degrabă lung decât înalt. Câinii sunt în mod evident masculini, iar cățelele feminine. Masculii adulți au o înălțime de 63-70 de centimetri și o greutate de 30-40 de kilograme, iar femelele au 58-65 de centimetri și cântăresc 25-35 de kilograme. Blana rezistentă la intemperii poate fi neagră, blondă sau neagră cu auriu.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Această rasă germană a fost crescută pentru a păzi turmele, fermele și chiar castelele în Evul Mediu. Din păcate, rasa de câini Hovawart a dispărut, dar a fost recreată de un zoolog numit Dr Konig, după Primul Război Mondial. A găsit câini de tipul Hovawart în zonele Pădurea Neagră și Harz, unde a fost descoperită inițial rasa și i-a împerecheat cu Ciobănesc German, Kuvasz Maghiar , Newfoundland, Leonberger și alte rase similare, până când rasa s-a potrivit cu cea ilustrată în picturile vechi.

Personalitate

Încrezător, curajos și versatil, câinele Hovawart este un companion loial și devotat. Are puternice tendințe de apărare și își protejează casa și familia, astfel încât socializarea timpurie este esențială, dar în general are un caracter tolerant și echilbrat.

Sănătate

Ca multe alte rase, Hovawart poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, evaluarea șoldurilor înainte de împerechere este importantă. O altă problemă care apare mai frecvent la această rasă este o glandă tiroidă insuficient de activă (hipotiroidism).

Exerciții

Mare și energic, câinele Hovawart are nevoie de două sau mai multe ore de exercițiu zilnic. Se bucură de plimbările lungi și de urmăriri și poate fi dresat la nivel înalt pentru supunere și activități în teren.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de un aport diferit de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Stratul inferior este rar, iar stratul superior are o lungime și o grosime moderate. Părul este mai des pe piept, burtă, pe spatele picioarelor și pe coadă. Blana are nevoie de îngrijire de două sau trei ori pe săptămână pentru a o menține descâlcită.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.