Câinele Bull Terrier

Bull Terrier
Bull Terrier este un câine musculos, cu constituție solidă și cu pieptul adânc. Are un cap prelung, puternic, de formă ovală, și un nas roman. Cea mai frecventă culoare a acestei rase este albul, adesea cu o pată colorată pe cap sau uneori pe spate. Dar poate fi și negru, tărcat, roșu, cafeniu sau tricolor. Adulții au o înălțime de aproximativ 45 cm și o greutate de 33 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Creat prin încrucișarea unui bulldog cu un terrier, acest câine a fost produs pentru a lupta până la moarte în timpul sângerosului sport al asmuțirii taurilor. Acum sunt unii dintre cei mai populari câini și s-au dovedit a fi niște câini de pază impecabili. Rasa Bull Terrier Pitică există de tot atâta timp de când există și rasa Standard și a fost recunoscută ca rasă separată în 1939

Personalitate

Bull Terrierii sunt prietenoși. Pot fi încăpățânați și nu sunt câinii ideali pentru un proprietar începător. Ca și rasă sunt în general placizi, însă trebuie să reții că au fost crescuți inițial pentru a fi câini de luptă și vor reacționa dacă sunt provocați, însă în mod normal nu vor face ei primul pas. Sunt niște câini foarte afectuoși și iubesc să aibă companie, astfel că nu este o idee bună să-i lăsați singuri perioade lungi de timp, deoarece pot produce multe pagube cu maxilarele lor puternice dacă se plictisesc.

Sănătate

Surditatea este cea mai frecventă problemă de sănătate a acestei rase, fiind întâlnită cel mai adesea la Bull Terrierii albi. Câinii pot fi testați pentru surditate încă de la o vârstă fragedă. Pot apărea probleme ereditare ale rinichilor și probleme la inimă, iar afecțiunile pielii sunt relativ frecvente.

Exerciții

Bull Terrierii sunt o rasă activă care necesită multă mișcare, atât alergare liberă cât și muncă pe drum. Un antrenament zilnic de o oră ar trebui să fie considerat un minim necesar, dar această rasă va accepta cu bucurie mai mult!

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Bull Terrier este un câine ușor de îngrijit. Blana lor cu păr scurt poate fi îngrijită folosind o mănușă de îngrijire din cauciuc cam o dată pe săptămână pentru a îndepărta părul mort.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.