OpenOpen

Bull Terrier

Bull Terrier

Bull Terrier este un câine musculos, cu constituție solidă și cu pieptul adânc. Are un cap prelung, puternic, de formă ovală, și un nas roman. Cea mai frecventă culoare a acestei rase este albul, adesea cu o pată colorată pe cap sau uneori pe spate. Dar poate fi și negru, tărcat, roșu, cafeniu sau tricolor. Adulții au o înălțime de aproximativ 45cm și o greutate de 33kg.

Bull Terrier
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Bull Terrier
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Terrier
Bull Terrier
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mare

Origine

Creat prin încrucișarea unui bulldog cu un terrier, acest câine a fost produs pentru a lupta până la moarte în timpul sângerosului sport al asmuțirii taurilor. Acum sunt unii dintre cei mai populari câini și s-au dovedit a fi niște câini de pază impecabili. Rasa Bull Terrier Pitică există de tot atâta timp de când există și rasa Standard și a fost recunoscută ca rasă separată în 1939.

Personalitate

Bull Terrierii sunt prietenoși. Pot fi încăpățânați și nu sunt câinii ideali pentru un proprietar începător. Ca și rasă sunt în general placizi, însă trebuie să reții că au fost crescuți inițial pentru a fi câini de luptă și vor reacționa dacă sunt provocați, însă în mod normal nu vor face ei primul pas. Sunt niște câini foarte afectuoși și iubesc să aibă companie, astfel că nu este o idee bună să-i lăsați singuri perioade lungi de timp, deoarece pot produce multe pagube cu maxilarele lor puternice dacă se plictisesc.

Sănătate

Surditatea este cea mai frecventă problemă de sănătate a acestei rase, fiind întâlnită cel mai adesea la Bull Terrierii albi. Câinii pot fi testați pentru surditate încă de la o vârstă fragedă. Pot apărea probleme ereditare ale rinichilor și probleme la inimă, iar afecțiunile pielii sunt relativ frecvente.

Exerciții

Bull Terrierii sunt o rasă activă care necesită multă mișcare, atât alergare liberă cât și muncă pe drum. Un antrenament zilnic de o oră ar trebui să fie considerat un minim necesar, dar această rasă va accepta cu bucurie mai mult!

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Bull Terrier este un câine ușor de îngrijit. Blana lor cu păr scurt poate fi îngrijită folosind o mănușă de îngrijire din cauciuc cam o dată pe săptămână pentru a îndepărta părul mort.