Brittany

Brittany
Un tip de spitz de talie medie (blană dublă groasă, urechi ascuțite și o coadă curbată pe spate), Buhundul norvegian are o siluetă suplă și un corp scund și compact. Masculii adulți au o înălțime de 45cm, femelele ceva mai puțin, și cântăresc aproximativ 14-18kg. Stratul inferior lânos este acoperit de un strat superior gros și moale care poate fi colorat galben pai, negru, roșu sau gri lup.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Câini foarte asemănători rasei Buhund Norvegian au fost găsiți în mormintele vikingilor datând din anul 900 AD. O rudă apropiată a Ciobănescului Islandez, Buhundul Norvegian a fost crescut să fie un câine de fermă complet – companion pentru cioban, câine de pază și conducător de turmă. De fapt, numele său se traduce prin „câine de fermă” în norvegiană, și încă mai este folosit în acest scop în țara sa de origine.

Personalitate

Îndrăzneț, curajos și activ, Buhundul norvegian este un excelent câine de familie pentru cei pe care nu-i deranjează năpârlitul excesiv ce se poate produce o dată sau de două ori pe an și pentru cei care îl pot dresa să-și controleze lătratul! Un companion excelent, este ideal pentru un cămin activ în care poate fi dresat pentru unul dintre sporturile canine și poate face multă mișcare.

Sănătate

Buhundul norvegian este în general o rasă sănătoasă, însă ca și multe alte rase poate suferi de boli ereditare ale ochilor și displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Un câine energic, cu multă atitudine, Epagneul Breton are nevoie de două ore de mișcare pe zi sau chiar mai mult. Are nevoie de o ocupație mentală și fizică, iar această versatilitate înseamnă că poate fi antrenat să se bucure de toate sporturile și hobby-urile canine – de la flyball la concursurile de teren.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana dublă a Buhundului năpârlește profund o dată sau de două ori pe an, perioade în care se recomandă îngrijirea zilnică. În restul timpului, un periaj și un pieptănat de două ori pe săptămână sunt suficiente.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.