OpenOpen

Epagneul Breton / Brittany

Epagneul Breton / Brittany

Acest câine de talie medie, robust, are o blană de lungime medie care poate fi oranj cu alb; roșu închis cu alb; negru cu alb; tricolor sau tărcat (un amestec de fire colorate cu alb). Masculii din rasa Epagneu Breton au o înălțime de 48-51 de centimetri în talie, iar femelele au 47-50 de centimetri la maturitate. Greutatea adulților este de aproximativ 14-18 kilograme.

Epagneul Breton / Brittany
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Epagneul Breton / Brittany
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Pastoral
Epagneul Breton / Brittany
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Acest câine, denumit cândva Spaniel Breton, este un câine francez de vânătoare, adulmecare și recuperare (HPR), botezat după regiunea Bretania în care a fost dezvoltat. La mijlocul secolului al XIX-lea, micii aristocrați britanici porniți la vânătoare de potârnichi și sitari, își luau pointerii și setterii cu ei pe domeniile din Franța, unde îi încrucișau cu câinii de vânătoare de acolo. Se crede că un amestec între Gordon Setter, English Setter și Fougeres Spaniel Francez a dus la rasa de câini Epagneu Breton, care este unul dintre cei mai populari câini de vânătoare din Franța de astăzi.

Personalitate

Epagneul Breton este un câine de familie plăcut, afectuos, jucăuș și blând. Sociabil cu oamenii și cu alți câini, îi face plăcere să stea cu familia. Exuberant, vioi și energic, iubește să stea în aer liber.

Sănătate

Ca majoritatea raselor, Epagneul Breton (sau „Spanielul Breton”) poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere sunt importante. De asemenea, ocazional câinii pot suferi și de epilepsie.

Exerciții

Un câine energic, cu multă atitudine, Epagneul Breton are nevoie de două ore de mișcare pe zi sau chiar mai mult. Are nevoie de o ocupație mentală și fizică, iar această versatilitate înseamnă că poate fi antrenat să se bucure de toate sporturile și hobby-urile canine – de la flyball la concursurile de teren.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un aport potrivit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana de lungime medie este dreaptă sau ușor ondulată, cu câteva fire mai lungi pe picioarele din față și o blană mai deasă pe picioarele din spate. Un periaj de două ori pe săptămână ar trebui să fie suficient. Urechile trebuie inspectate săptămânal și curățate după cum e nevoie.