Briard

Briard
Câinii Briard sunt mari (însă nu masivi), arătoși și au o blană lungă distinctivă. Cele mai frecvente culori sunt negru și cafeniu, dar există și gri ardezie. Sunt musculoși, robuști și bine proporționați. Gâtul lor musculos le poartă cu mândrie capul. În ciuda părului abundent din jurul ochilor, au o vedere foarte bună! Femelele adulte măsoară 58-65 cm și cântăresc aproximativ 34 kg; masculii adulți măsoară 61-69 cm și cântăresc aproximativ 38,5 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Nu se cunosc exact originile rasei de câini Briard, dar se crede că a apărut în Evul Mediu în Europa, din câini orientali conducători de turme de oi încrucișați cu rasele de pază locale. În Franța această combinație a dat câinele Briard. O versiune a unei povești antice spune că Aubry de Montdidier a fost ucis, singurul martor fiind câinele lui. Câinele a urmărit constant ucigașul, iar Regele a aflat de această situație și a ordonat un duel între ucigaș și câine (situație obișnuită în Evul Mediu). Câinele a câștigat! Abilitățile fizice și de lucru ale rasei Briard sugerează descendența din câinele lui Aubry. Rasa și-a luat numele de la un derivat al regiunii franceze Brie.

Personalitate

Protectori prin natura lor, câinii Briard sunt duri, alerți și curajoși și pot crea probleme altor câini dacă nu sunt corect gestionați. Vor accepta alte animale din gospodărie dacă sunt socializați corect. Sunt cei mai fericiți acasă, făcând parte din familie și îi vor privi cu suspiciune pe străini. Sunt câini activi, cărora le place să se implice în jocuri, însă aceste jocuri pot deveni dure; de aceea trebuie să ai grijă dacă există copii mici în casă.

Sănătate

În general, câinii Briard sunt o rasă sănătoasă. Totuși, ca și în cazul altor rase, pot suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, sunt importante verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere.

Exerciții

Este nevoie de multă mișcare pentru a satisface nivelul de energie al acestei rase. Le place să înoate și să alerge și ar trebui să aibă peste două ore de exercițiu fizic În fiecare zi, împreună cu antrenament pentru stimularea minții și a corpului.

Nutriție

Rasele mari, așa cum este și Briard, având un apetit sănătos, beneficiază de o balanță de nutrienți diferită, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Câinele Briard este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Cerințele de îngrijire sunt considerabile, deși nu este nevoie de îngrijitori specializați. Este necesar să perii și să piepteni mult blana aspră formată din două straturi pentru a ajuta la reducerea năpârlirii, a preveni încâlcirea și a menține blana curată și fără noduri. Se recomandă periajul în linie (tehnica de periaj de jos în sus strat cu strat) până la piele. Interiorul urechilor trebuie menținut curat și părul în exces trebuie îndepărtat. De asemenea, părul în exces dintre unghii trebuie trimat constant.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.