Bracco Italiano

Bracco Italiano
Bracul Italian este un câine de talie mare, puternic, musculos, activ, cu o blană fină și scurtă. Capul are o formă distinctă, are urechi lungi și un maxilar inferior bine dezvoltat. Poate fi portocaliu cu alb, portocaliu cu pete mici, castaniu cu alb sau castaniu cu pete mici. Masculii adulți au o înălțime de 58-67 cm, iar femelele ar trebui să măsoare în mod ideal 55-62 cm. Greutatea variază între 25 și 40kg, proporțional cu înățimea câinelui.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Este o rasă antică, ce apare în picturile și în scrierile din secolele IV și V AC. Se crede că provine din încrucișarea unui câine de tip mastiff cu un ogar de curse egiptean. În anii 1700 vânătorii italieni au dezvoltat rasa Brac Italian pentru vânătoare, urmărirea și imobilizarea vânatului. Înainte de folosirea armelor pentru vânătoare, acești câini erau folosiți pentru a dirija vânatul către plasele vânătorilor

Personalitate

Acești câini sunt inteligenți, credincioși și iubitori și se înteleg bine atât cu copiii, cât și cu alți câini. Se adaptează cel mai bine la un stil de viață activ în mediul rural și vor fi fericiți să fie în același timp câini de familie și câini de lucru. Deși sunt dornici să învețe și să facă plăcere celorlalți, ar trebui să reții că este un câine sensibil, care trebuie dresat cu blândețe. Nu sunt cea mai potrivită rasă pentru un novice.

Sănătate

Ca și majoritatea raselor, Bracul Italian poate suferi de diverse boli ereditare, precum și de displazie de șold și de genunchi (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor sunt importante înainte de împerechere.

Exerciții

Bracul Italian este în esență un câine de țară care iubește plimbările lungi și să alerge pe câmpuri. Le place să înoate și să recupereze, iar dacă nu li se asigură suficientă mișcare pot deveni agitați! Pentru adulți se recomandă peste două ore de mișcare pe zi.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de o balanță de nutrienți diferită, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Bracul este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Blana unui Brac Italian este moale și scurtă, prin urmare nu necesită multă îngrijire. Părul mort sau căzut poate fi îdepărtat folosind o mănușă specială o dată pe săptămână.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.