OpenOpen

Brac Italian

Brac Italian

Bracul Italian este un câine de talie mare, puternic, musculos, activ, cu o blană fină și scurtă. Capul are o formă distinctă, are urechi lungi și un maxilar inferior bine dezvoltat. Poate fi portocaliu cu alb, portocaliu cu pete mici, castaniu cu alb sau castaniu cu pete mici. Masculii adulți au o înălțime de 58-67cm, iar femelele ar trebui să măsoare în mod ideal 55-62cm. Greutatea variază între 25-40kg, proporțional cu înățimea câinelui.

Brac Italian
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
Brac Italian
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Brac Italian
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Este o rasă antică, ce apare în picturile și în scrierile din secolele IV și V AC. Se crede că provine din încrucișarea unui câine de tip mastiff cu un ogar de curse egiptean. În anii 1700 vânătorii italieni au dezvoltat rasa Brac Italian pentru vânătoare, urmărirea și imobilizarea vânatului. Înainte de folosirea armelor pentru vânătoare, acești câini erau folosiți pentru a dirija vânatul către plasele vânătorilor.

Personalitate

Acești câini sunt inteligenți, credincioși și iubitori și se înteleg bine atât cu copiii, cât și cu alți câini. Se adaptează cel mai bine la un stil de viață activ în mediul rural și vor fi fericiți să fie în același timp câini de familie și câini de lucru. Deși sunt dornici să învețe și să facă plăcere celorlalți, ar trebui să reții că este un câine sensibil, care trebuie dresat cu blândețe. Nu sunt cea mai potrivită rasă pentru un novice.

Sănătate

Ca și majoritatea raselor, Bracul Italian poate suferi de diverse boli ereditare, precum și de displazie de șold și de genunchi (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor sunt importante înainte de împerechere.

Exerciții

Bracul Italian este în esență un câine de țară care iubește plimbările lungi și să alerge pe câmpuri. Le place să înoate și să recupereze, iar dacă nu li se asigură suficientă mișcare pot deveni agitați! Pentru adulți se recomandă peste două ore de mișcare pe zi.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei beneficiază de o balanță de nutrienți diferită, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Bracul este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea ascestui risc.

Îngrijire

Blana unui Brac Italian este moale și scurtă, prin urmare nu necesită multă îngrijire. Părul mort sau căzut poate fi îdepărtat folosind o mănușă specială o dată pe săptămână.